Home > #Hoofdnieuws > Formula E Mexico: Jakes Dennis wint seizoensopener

Formula E Mexico: Jakes Dennis wint seizoensopener

Jake Dennis (Andretti) heeft de eerste race van het Formula E kampioenschap gewonnen. De Brit kwam halverwege de tumultueuze wedstrijd in Mexico City aan de leiding te staan wist van daar uit goed te verdedigen. Pascal Wehrlein (Porsche) werd knap tweede. Lucas di Grassi (Mahindra), startte vanop polepositie, maar moet genoegen stellen met een derde plaats op het podium. Stoffel Vandoorne (DS) eindigt met een tiende plaats net binnen de punten. Met drie Porsches in de top vijf (Andretti rijdt met de Porsche-aandrijflijn) is dit alvast een goed openingsweekend voor Porsche. In totaal zakten zo’n 44.000 fans af naar het circuit om de race ter plaatste te volgen.

Foto © Formula E – Carl Bingham

Lucas di Grassi had een goede start, maar zag zijn voordeel meteen wegglippen toen de safety car na één ronde al de baan op werd gestuurd. Robin Frijns (Abt Cupra) reed in bocht tien achteraan in op de Nissan van Norman Nato en moet er zijn wagen achterlaten. De safety car neemt de leiding over voor 4 ronden, tot zijn wagen getakeld is. Nato weet zich nog naar de pitstraat te begeven, maar stapt daar uit de wagen. Na de herstart duurt het amper 10 seconden voor we een tweede safety car te zien kregen. Sam Bird (Jaguar), die al het hele weekend al problemen lijkt te hebben, moet zijn wagen stilzetten met wat lijkt op een afgebroken aandrijfas. Na alle takelwerken, verloopt de race verder rustig.

Wissel aan de top

Halverwege de race maakt Lucas di Grassi een fout, waar Jake Dennis handig gebruik van weet te maken om aan de leiding te komen. Dennis weet meteen een mooie voorsprong op te bouwen al is dat maar voor korte duur. In ronde zeventien wil Mortara te snel bocht één ingaan, waarbij hij de controle over zijn wagen verliest. De Zwitser eindigt hierbij met zijn wagen en de muur. Over en uit voor de Maserati-rijder en een derde safety car. Alle tijd achter de safety cars opgeteld, kregen we uiteindelijk vijf extra rondes bovenop de oorspronkelijke 36. Met nog vijftien ronden te gaan had Pascal Wehrlein een energievoordeel van 2% op di Grassi waardoor hij deze moeiteloos voorbij kon. Even leek er nog een vierde safety car aan te komen, toen René Rast (McLaren) uitviel. Echter stond de wagen volledig van de racelijn, waardoor een simpele gele vlag volstond.

Het kampioenschap

In het kampioenschap start Jake Dennis met 26 punten. Op plaats twee en drie staan Pascal Wehrlein en Lucas di Grassi, beide met 18 punten. Vandoorne staat tiende met één punt.

Binnen een twee-tal weken gaat het kampioenschap alweer verder. Op 27 en 28 januari trekken de teams naar Diriyah voor een heuse double-header. Al zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder Robin Frijns zijn. Hij wordt op dit moment overgebracht naar het ziekenhuis, waar een breuk aan zijn linker pols, na het incident met Norman Nato, verder onderzocht wordt, aldus het team.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten