Home > #Hoofdnieuws > Formule E testdagen: Maserati eindigt testdagen bovenaan

Formule E testdagen: Maserati eindigt testdagen bovenaan

Met ook de sessies op vrijdag achter de rug, is de testweek in Valencia voorbij. Opnieuw is het Maximilian Günther die de snelste tijd wist neer te zitten. De tijd die de Maserati-rijder in de namiddagsessie neerzette, 1:25.127, is meteen goed voor een nieuw ronde record tijdens een Valencia testweek.

Foto © Jens Mommens

De laatste testdag van de week startte onder een stralende zon. De snelste werd neergezet door Jean-Éric Vergne (DS Penske, 1:25.248). Daarna volgt FE-rookie, Jake Hughes (McLaren). Zijn tijd van 1:25.284 was twee duizendsten sneller dan die van Vergne’s teamgenoot, Stoffel Vandoorne. De top-vijf werd afgesloten door beide Maserati’s van Günther en Mortara. De sessie werd voor een lange rood gevlagd door een incident met Sébastien Buemi (Envision). De Zwitser ging rechtdoor in bocht vier en leek niet te vertraging. Mogelijks ligt elektrisch probleem met de aandrijflijn hier aan de basis, gezien hij niet leek af te remmen. Jaguar, die de aandrijflijn voor Envision leverde, besliste daarom om al hun wagens de rest van de sessie in de garage te houden voor verder onderzoek.

In de namiddag was het, zoals misschien reeds verwacht na de resultaten van deze week Maximilian Günther die de snelste ronde tijd neerzette, 1:25.127. Zijn ronde was meteen goed voor een nieuw ronde record tijdens een Valencia testweek. Daarna volgt Stoffel Vandoorne met 1:25.236. Oliver Rowland (Mahindra) zette de derde tijd neer, 1:25.317.

Toptijden deze week

Gütnher, huidig kampioen Stoffel Vandoorne en voormalig kampioen Vergne vormen samen de top drie. Zowel Maserati en DS waren de hele week steeds bovenaan het veld terug te vinden. Het is nu afwachten of de teams hun pace kunnen doortrekken naar Mexico, waar op 14 januari de eerste race van het seizoen verreden wordt.

Snelste rondetijden per rijder ©2022, Fédération Internationale de l’Automobile (FIA)
You may also like
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole