Home > Electric > Formule e > Formule E: Hankook voorgesteld als titelsponsor van vijf races komend seizoen

Formule E: Hankook voorgesteld als titelsponsor van vijf races komend seizoen

Formula E kondigde vandaag technische partner Hankook Tire aan als titelsponsor van vijf E-Prix races in Mexico City, Rome en Londen in Seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

Foto © Jens Mommens

De 2023 Hankook Mexico City E-Prix op 14 januari is de eerste race van seizoen 9 en het wedstrijddebuut van de nieuwe Gen3-wagen – de snelste, lichtste, krachtigste en efficiëntste elektrische racewagen ooit gebouwd. Als technisch partner van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap vanaf seizoen 9 zal Hankook Tire op de Gen3-racewagen hun nieuwe high-performance EV-racebanden presenteren, met materialen die voor 26% uit duurzaam rubber bestaan en aan het einde van hun levensduur volledig worden gerecycled.

Seizoen 9 wordt op 29 en 30 juli afgesloten met de 2023 Hankook London E-Prix, een dubbel raceweekend dat plaatsvindt op het unieke buiten- en binnencircuit van het ExCeL London-evenemententerrein. Voorafgaand aan het finaleweekend in Londen vindt op 15 en 16 juli de 2023 Hankook Rome E-Prix plaats, eveneens een double-header raceweekend in de straten van de Britse hoofdstad.

Jamie Reigle, CEO van Formula E

“Als de nieuwe technische partner van het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap levert Hankook banden en technologie die integraal zijn voor het succes van het kampioenschap. Met hoogwaardige prestaties en duurzaamheid centraal in de op maat ontwikkelde EV-racebanden van Hankook, kunnen fans nog nauwere en meer dramatische wiel-tot-wiel races verwachten op al onze circuits in het stadscentrum.”

Sooil Lee, President & CEO, Hankook Tire & Technology

“We zijn bijzonder trots om titelsponsor te zijn van drie zeer spraakmakende stops in het komende Formule E-seizoen. De ervaring leert dat het publiek de seizoensopener en de finale bijzonder aandachtig volgt. We zetten ook onze naam op de double-header in Rome, waar mogelijk de bestemming van de titel wordt beslist.”

(persbericht)

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India