Home > Electric > Formule e > Formule E testdagen: stemmen uit de paddock

Formule E testdagen: stemmen uit de paddock

De eerste testdag in Valencia zit erop. Voor de teams is deze week uitermate belangrijk. We starten niet alleen met een nieuw seizoen, maar met een compleet nieuwe wagen. Alle data van de voorbij jaren is dus quasi onbruikbaar geworden. Wij spraken met enkele rijders over hun eerste gevoel in de wagen.

Foto © Jens Mommens

Stoffel Vandoorne – DS Penske

“Voor mij is dit seizoen een extra grote aanpassing, met ook een nieuw team waarmee ik een relatie moet opbouwen. Maar, het feit dat wij, net zoals alle andere teams, met een nieuwe generatie wagen starten, helpt wel. Alles is nu nieuw voor iedereen. Deze ochtend ging alvast positief van start. Onze eerste target is reeds gehaald. De wagen werkt zoals verwacht en nu moeten we vooral data verzamelen. De grootste uitdaging is echter het beheren van de banden. Deze nieuwe Hankook-band is veel harder van de Michelin van vorige jaren. Het feit dat het nu ook af en toe regent, helpt ons wel om de band nog beter te begrijpen.”

Lucas di Grassi – Mahindra

“Ik sluit mij aan bij wat stoffel zegt. Het belangrijkste wordt nu de band te leren kennen, zodat we weten waartoe deze in staat is. De nieuwe wagen is daarnaast ook veel complexer van de voorbije jaren. Hierdoor zal de ontwikkeling van de software belangrijker zijn dan ooit. Het wordt nu vooral uitkijken naar de eerste kwalificaties in Mexico waar we echt zullen zien waar alle teams staan.”

Sérgio Sette Câmara – NIO333

“De nieuwe wagen voelt goed aan. Het verschil (minder gewicht en meer vermogen, nvdr.) met de Gen2 is duidelijk merkbaar. Tot nu toe hebben we nog geen grote problemen gehad met de wagen. Nu is het vooral kijken om alle testprogramma’s af te werken in de beperkte tijd die we hier krijgen.”

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten