Home > Electric > Formule e > Formule E testdagen: Günther opnieuw snelste tijdens tweede sessie van de dag

Formule E testdagen: Günther opnieuw snelste tijdens tweede sessie van de dag

Het gaat goed bij Maserati. Nadat Maximilian Günther al de snelste tijd wist neer te zetten tijdens de ochtendsessie, herhaalde hij dit nog eens in de namiddag met een mooie 1:26.221. Op twee en drie volgen de Porsches van Pascal Wehrlein (1:26.262) en António Félix da Costa (1:26.683). Op vier en vijf vinden we net zoals deze ochtend Mortara (Maserati) en Stofel Vandoorne (DS) terug. Al moeten we er hier wel bij vertellen dat halverwege de sessie de hemelsluizen open gingen, waardoor niemand zijn tijd nog wist te verbeteren.

Foto © Jens Mommens

Ook is het interessant om even te kijken naar de rondetijden zonder de attack mode geactiveerd. (350kW in plaats van 300kW). Hier staat Günther nog steeds bovenaan. Echter zijn het Mortara en Vandoorne die dan op plaats twee en drie terug te vinden zijn. Da Costa vinden we hier dan slechts terug op de twaalfde plaats.

De sessie werd twee maal onderbroken toen Jake Hughes (McLaren) en Sérgio Sette Câmara (NIO333) stil kamen te staan. Beide rijders hadden dit voorval tussen bocht vijf en zes.

Uitslag namiddag sessie

Classificatie namiddagsessie – FE tests Valencia © FIA Formula E

Tenslotte is er ook nog wat nieuws bij Porsche. David Beckmann zal het komende seizoen de rol van test- en reserverijder op zich nemen. Deze functie zal hij samen uitvoeren met de Zwitserse Simona De Silvestro.

Morgen krijgen we een nieuwe testdag voorgeschoteld, waar de teams een nieuwe kans krijgen om hun wagen te leren kennen.

You may also like
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole