Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – F4

In een notendop: F2 – F3 – F4

  • F4 Spanje – Het Spaanse Formule 4 kampioenschap is nog maar net afgelopen, maar de kalender voor het nieuwe seizoen 2023 is al beschikbaar. Het is een vreemde kalender met een gigantische zomerpauze, die zijn aftrap ziet op Spa-Francorchamps, in het weekend van 5 tot 7 mei. De andere afspraken op de kalender zijn Motorland Aragon (27-28 mei), Navarra (24-25 juni), Jerez (23-24 september), Estoril (30 sept- 1 okt), Valencia (21-22 oktober) en de finale in Barcelona (11-12 november).
  • FIA F3 – De Australiër Christian Mansell maakte vorig seizoen zijn debuut in de FIA Formule 3 met wedstrijden op Budapest en Francorchamps bij het Tsjechische Charouz. In 2023 gaat Mansell deze keer voor een volledig seizoen bij het Spaanse Campos
  • FIA F2/FIA F3 – Het Tsjechische Charouz kondigde ook een fusie aan met het Duitse PHM, dat voor Mücke Formule 4 bolides inzette in de Duitse, Italiaanse en VAE competities. Het team van Paul H. Muller zal prominent aanwezig zijn, maar operationeel is het Charouz dat de bolides inzet in zowel de FIA F3 als de FIA F2. Het team wordt PHM Racing by Charouz.

Foto: ©Pressoffice Stellantis