Home > Circuit > C1 Racing Cup: de gewaagde gok van Gaban Motorsport

C1 Racing Cup: de gewaagde gok van Gaban Motorsport

Dit weekend vond in het Franse Croix-en-Ternois de slotproef van de C1 Racing Cup plaats. Twee races van zes uur sloten het seizoen af en de zege op zaterdag en de titel waren voor het Brabantse team Gaban Motorsport met de broers Lancelot en Maxime Alsteens en teameigenaar Andy Gaban.

Foto: © Letihon

De eerste wedstrijd van zes uur op zaterdag verliep voortreffelijk, met mooi weer, naar goede gewoonte een sterke strategie en een zege op het einde van de eerste lange race”, aldus vader Kurt Alsteens. “Hiermee waren we meteen zeker dat het kampioenschap sowieso gewonnen zou worden door een rijder van onze wagen van Gaban Motorsport. Echter ons opzet was om alle rijders samen kampioen te laten worden. Lancelot en Maxime Alsteens konden dus samen kampioen worden, maar Andy miste eerder een wedstrijd wegens de geboorte van zijn zoontje. Daarvoor dienden we Lancelot en Maxime op zondag geen punten te laten scoren, omwille van een te korte rijtijd en bovendien dienden we dan vierde algemeen te worden, want dat was onze positie tijdens de race waar Andy niet reed. Indien we lager eindigen, was Andy geen kampioen, finishten we hoger dan werd Andy alleen kampioen.”

De regen viel op zondag echter met bakken uit de lucht en dus werd de taak voor het team nog moeilijker. “We reden een moeilijke race, met enkele incidenten en bovendien zaten we tot op de meet in een peloton waar voor de plaatsen twee tot en met vijf werd gevochten… Het was dus echt nagelbijten. Uiteindelijk lukt ons opzet en werden we vierde! Na een zinderende tweede wedstrijd in Croix-en Ternois, kunnen we het jaar afsluiten met de Belgische titel C1 Racing Cup voor Maxime en Lancelot Alsteens en Andy Gaban.”

Door de C1 Racing Cup hebben we de voorbije seizoenen de kans gehad om veel te leren en ervaring op te doen, rijden in uithoudingsraces en in teamverband, geeft een extra dimensie die niet bestaat in sprintraces waar je alleen rijdt. Automobielsport is meer dan enkel de snelste zijn, in deze discipline dienen alle aspecten goed te zitten”, vertelde een opgetogen Maxime Alsteens na de finish.