Home > Historic > Ypres Historic Regularity: Guino Kenis en Anton Dupan op weg naar de dubbel

Ypres Historic Regularity: Guino Kenis en Anton Dupan op weg naar de dubbel

Na een dominant optreden tijdens de openingsavond van de Ypres Historic Regularity, leken Yves Deflandre en Yves Noelanders ook tijdens de tweede etappe goed op weg om de leidersplaats vast te houden. Op RT 16 werden ze echter verrast door een van de valstrikken van de organisatoren, waardoor Guino Kenis en Anton Dupan de leiding konden overnemen. Ze waren genaderd tot op 5″ en ze gaan de slotdag in met 26″ voorsprong op Christophe Baillet.

“We kwamen steeds korter op Yves Deflandre, maar het was moeilijk om het verschil te maken, zeker omdat ik op de “closed road stages” niet helemaal tevreden was over de afstellingen van deze 325i, de wagen die we vorig jaar hier bestuurden. Pas zaterdagnamiddag hadden we opnieuw stuurbekrachtiging. We zijn wel foutloos gebleven en ik heb genoten van de RT op gravel,” aldus Guino Kenis.

Christophe Baillet is opgerukt naar de tweede plaats. De Fransman met de Ford Escort houdt Guino Kenis in het vizier. “We hebben het vanochtend een beetje laten liggen. We zullen zien of we Kenis morgen nog kunnen bedreigen,” aldus de sympathieke Fransman. Samen met zijn navigator Pierre Colliard staat hij alvast op de eerste plaats bij de buitenlandse teams.

Yves Deflandre, vanavond derde op 45″3, heeft zich na het foutje terug in de wedstrijd geknokt. De Porschist ging in de slotfase voorbij Kurt Deklerck en Aswin Pyck: “We stonden een tijdje op de derde plaats, maar Yves Deflandre is een topper. Het was moeilijk om hem achter ons te houden. We zullen morgenochtend zien wat we kunnen doen…”

Vader en zoon De Jaeger volgen op de vijfde plaats op 1’08”, na een foutje vrijdagavond in het donker en zaterdagochtend. Daniel Reuter en Robert Vandevorst volgen op de zesde plaats op 1’39”. “We hebben niet te veel naar het klassement gekeken in de loop van de dag,” vertelde Daniel Reuter op het podium.

Mirko Savic is met zijn Porsche 7de op 2’26”. Hij wordt op de hielen gezeten door Johnny Delhez, die stand kon houden in de top 10. “We zouden graag nog wat oprukken in de stand, maar het niveau is dit jaar ook weer erg hoog, wat het moeilijk maakt om op te klimmen.”

Vincent en Benoît Legenne, trouwe deelnemers met hun Opel Commodore, hebben een prima negende plaats in handen, voor Julie Kenis, die haar mooi debuut bevestigde tijdens deze lange tweede etappe met drie “closed road stages” (Heuvelland en twee keer Zonnebeke). Dirk Van Rompuy en Eddy Smeets zijn opgeklommen naar de elfde plaats.

De tweede etappe van de Ypres Historic Regularity bracht de deelnemers, na de twee closed road stages van Heuvelland en Zonnebeke via Doornik tot in het Henegouwse Ath, waarna de deelnemers op de terugweg in Pecq nog een volledige gravelproef voor de wielen kregen om de dag af te sluiten op de closed road stage van Zonnebeke.

De derde dag begint zondagochtend erg vroeg, want om 7u15 staat de eerste RT Early Bird al op het menu. Daarna volgt om 8u35 nog een mooie Closed Road Stage in Ploegsteert, een “revival van 1979”. De strijd is zeker nog niet gestreden, want de vierde editie van de Ypres Historic Regularity wordt afgesloten met een Secret Regularity Stage en de Dikkebus Spectator Stage. De eerste wagens worden om 12u25 op het finishpodium verwacht op de Markt in Ieper.