Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: druk voor een decemberweekend en veel op eigen bodem

De autosport dit weekend: druk voor een decemberweekend en veel op eigen bodem

Het eerste weekend van december wordt eigenlijk nog best leuk, met zeer diverse autosportevents, waarvan maar liefst drie op eigen bodem. 

Foto: © Xact production

In Spa is er de laatste manche van het Belgian Rally Championship, een wedstrijd die met Grégoire Munster en Thierry Neuville de twee Belgen over de vloer krijgt, die in Japan, tijdens de slotmanche van het WRC, zo succesvol waren. Verder is alles al gespeeld in het BK Rally. 

In en om Eupen is er de Ostbelgien Classic, de finale van het FIA Historic Regularity en in Antwerpen, de Sinterklaas Nocturne, de voorlaatste VAS-rittensport van het seizoen. 

In Val Thorens start dan weer de Trophée Andros, terwijl er in het Midden-Oosten op circuit geracet wordt. In Koeweit is er de slotmanche van de 24H Series van Creventic, met onder meer Speedlover (Porsche) met Olivier Dons en AC Motorsport (Audi) met Mathieu Detry. 

Last but not least is er de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Middle East met Ghislain Cordeel. Hij vertrekt naar Bahrein als nummer twee in de tussenstand.  

Noteren we dat tijdens het weekend van 10 december er de finale van het IGTC in Abu Dhabi is en de Nachtravenrit in West-Vlaanderen.