Home > Rally > Divers > Rally: M-Sport gaat door met ontwikkeling Fiesta voor rally

Rally: M-Sport gaat door met ontwikkeling Fiesta voor rally

Na de aankondiging dat de Ford Fiesta in 2023 bij moederhuis Ford uit productie gaat, benadrukt M-Sport in een persbericht dat de productie van op de Fiesta gebaseerde rallyauto’s doorgaat en dat de voorbereidingen hiervoor al enige tijd in volle gang zijn.

De Fiesta vormt de ruggengraat van de rallyactiviteiten van M-Sport en vertegenwoordigt 80% van het huidige rallywagenaanbod. Het is het enige gamma in de sport waarvan een model op elk niveau van de rallypiramide van de FIA wordt aangeboden. Dankzij de nauwe samenwerking tussen M-Sport en Ford wist het Cumbriaanse team al enige tijd dat het einde van de Fiesta in zicht was. Met de medewerking en steun van Ford heeft M-Sport zijn voorraad Fiesta-carrosserieën uitgebreid om ervoor te zorgen dat de productie van alle modellen nog jaren doorgaat, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Polen. Alle op de Fiesta gebaseerde rallyauto’s van M-Sport worden ook verder ontwikkeld, met meerdere updates gepland voor de hele line-up in de komende twaalf maanden.

De Fiesta vertegenwoordigt enkele van de grootste prestaties en successen van M-Sport, met als hoogtepunt de Fiesta WRC die M-Sport in 2017 en 2018 naar vijf wereldkampioenschappen leidde. De liefde van M-Sport voor de Fiesta begon in 2005 met de Ford Fiesta ST Groep N, waarmee een geliefde en betaalbare gehomologeerde rallyauto naar de massa werd gebracht.