Home > #Hoofdnieuws > BRC: tweevoudig kampioen Adrian Fernémont en hoofdsponsor San Mazuin gaan uit elkaar

BRC: tweevoudig kampioen Adrian Fernémont en hoofdsponsor San Mazuin gaan uit elkaar

Opvallend nieuws uit de rallywereld waar tweevoudig Belgisch kampioen rally, Adrian Fernémont, het einde van zijn samenwerking met de San Mazuin Groep aankondigt, wat zich meteen in een forfait voor de Spa Rally vertaalt.

Adrian Fernémont is al enige tijd een vaste waarde in het Belgian Rally Championship, maar dit seizoen was al duidelijk dat het ‘budget’ hem parten speelde.

Na een overwinning en twee tweede plaatsen in 2018, het behalen van de titel in 2019 en 2021, moet ik helaas mededelen dat we niet aan de start zullen staan van de Spa Rally op 3 en 4 december”, geeft de Waal zelf aan. “Na vier jaar ondersteuning en samenwerking heeft de SAN Mazuin Groupe besloten deze bladzijde om te slaan. In die vier jaar tijd hebben we twee nationale titels gewonnen in de Skoda Fabia Rally 2. Dat alles was niet mogelijk geweest zonder een sterk team om ons heen en een bijna perfecte exploitatie van onze auto door het Racing Technology team. Het was ook onmogelijk zonder al onze partners die een cruciale rol hebben gespeeld gedurende deze vier voorbije seizoenen. Sinds de Rally van Spa 2018 en de allereerste overwinning hebben we veel meegemaakt, met hoogtepunten en dieptepunten waaronder de pandemie. We wensen Thibaud Mazuin veel succes om de Skoda Fabia evo te laten schitteren zoals wij dat deden.”

Wat Fernémont zonder zijn hoofdsponsor gaat doen, is nog onduidelijk, al geeft hij zelf wel aan op een ‘andere’ manier aanwezig te zullen zijn.