Home > #Hoofdnieuws > De autosport tot het einde van het seizoen 2022: nog voor ieder wat wils

De autosport tot het einde van het seizoen 2022: nog voor ieder wat wils

Het autosportseizoen 2022 zit in de laatste rechte lijn en de echte drukke weekends hebben we gehad. Daarom overlopen wij de actualiteit tot het einde van het seizoen voor u en u kan daarbij zelfs in eigen land nog naar autosport gaan kijken. 

Tijdens het weekend van 20 november valt het doek over het F1-seizoen. Een seizoen dat veel te snel zijn geheimen prijs gaf, dus is het nu al uitkijken naar maart volgend jaar voor een nieuw racejaar. Afsluiten doet de F1 in Abu Dhabi samen met de F2 waar onze landgenoot Amaury Cordeel ook aan zijn laatste weekend van het seizoen toe is. 

Nog tijdens het weekend van 20 november is er BK rallycross in Mettet en de 6 uur van Kortrijk, de afsluiter van het VAS rallykampioenschap. 

Tijdens het laatste weekend van november (26-27/11) is er de finale van het WTCR in Saoedi-Arabië, naast de finale van de 2CV en C1-cup in het Franse Croix-en-Ternois. 

Een week later is er dan de finale van het Belgian Rally Championship in Spa, naast een race van 24H Series in Koeweit, met mogelijk enkele Belgen. De Porsche Cup Middle doet het dan weer in Bahrein met Ghislain Cordeel. In Val Thorens start dat weekend ook het seizoen 2022-2023 van de Trophée Andros. 

Regionaal is er naast de 6 Uren van Kortrijk nog de Moustache Classic (19 november), de Bernard Degroote Ypres Historic Rally en het seizoenseinde van de rittensport met de Sinterklaasnocturne (3 december) en de Nachtravenrit (10 december).

Tot slot is er op 11 december de laatste race van de Intercontinental GT Challenge in Abu Dhabi.