Home > #Hoofdnieuws > WRC Japan: Neuville leider zonder één snelste chrono

WRC Japan: Neuville leider zonder één snelste chrono

In Japan is Thierry Neuville er zonder één snelste tijd in geslaagd om voorlopig te leiding in handen te nemen van de slotproef van het WRC 2022. Onze landgenoot moet op de derde dag nog twee korte proeven afleggen om als leider de slotdag in te gaan.

Foto: © Hyundai

Ondanks het feit dat Sébastien Ogier (3), Elfyn Evans (1) en Ott Tänak (1) de ‘echte’ proeven op zaterdag onderling verdeelden, is het Thierry Neuville die in zijn Hyundai de leiding in handen heeft. Neuville leidt – zonder één snelste chrono tot dusver – op twee proeven van 1,4 kilometer van het einde van de derde dag met twee seconden bonus op Elfyn Evans (Toyota) en bijna 40 tellen op de Est Tänak die zijn laatste rally bij Hyundai rijdt. Takamoto Katsuta (Toyota) volgt op net iets meer dan een minuut als vierde, terwijl Sébastien Ogier (Toyota) na zijn lekke band op de openingsdag vijfde is, maar al op 2min46.

Ondertussen is Kalle Rovanperä na een aanrijding met een rots vooraan verdwenen, de wereldkampioen volgt als elfde op bijna zeven minuten van de leiding.

In WRC2 gaat Emil Lindholm aan de leiding (Skoda), voor Sami Pajari (Skoda) en een goed presterende Grégoire Munster (Hyundai).

De slotdag start zondagochtend, iets na middernacht onze tijd en eindigt rond de klok van zeven. Na nog eens vijf proeven valt dan het doek over het seizoen 2022.