Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Bahrein: Toyota bovenaan, Sarah Bovy op pole in GTE Am

FIA WEC Bahrein: Toyota bovenaan, Sarah Bovy op pole in GTE Am

Brendon Hartley bezorgde zijn team in de strijd om de titel een extra punt. De Nieuw-Zeelander reed op het circuit van Bahrein zijn #8 Toyota voor een tweede keer dit jaar naar de beste startplaats. In LMP2 en GTE Am was de Belgische driekleur bovenaan te vinden met poleposities voor Realteam by WRT en de Iron Dames Ferrari met aan het stuur Sarah Bovy. Gianmaria Bruni gaf Porsche de laatste polepositie in het GTE Pro-tijdperk.

(Foto: © Iron Lynx)

Brendon Hartley klokte met zijn Toyota GR010-Hybrid de beste kwalificatieronde voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij krijgt een Peugeot 9X8 naast zich. Paul Di Resta had acht tienden achterstand op de Toyota en bezorgde de Franse constructeur zo voor de eerste keer een plaats op de eerste startrij. Ook de tweede rij gaat naar Toyota en Peugeot met de Japanse bolide op plaats drie. De Alpine A480, de concurrent van beide Toyota in de titelstrijd, werd vijfde.

In LMP2 was het Norman Nato die de Realteam by WRT Oreca 07 bovenaan het klassement plaatste. De Fransman ging de #38 Jota en de #22 van United Autosports USA voor. De #31 van Team WRT eindigde achtste in deze klasse.

Gianmaria Bruni liet met zijn Porsche de beste rondetijd in GTE Pro optekenen. De Italiaan was 0,276 seconden sneller dan de #52 AF Corse Ferrari in handen van Antonio Fuoco.

Sarah Bovy deed het weer schitterend in de kwalificatie. Ze behaalde, na een première in Monza, voor een tweede keer de polepositie in GTE Am. Bovy was met haar Ferrari 488 GTE Evo een halve seconde sneller dan Ben Keating in de TF Sport Aston Martin. Christian Ried werd derde met de Dempsey-Proton Racing Porsche. Fred Poordad, de teamgenoot van Jan Heylen, finishte met de andere wagen van Dempsey-Proton als twaalfde.