Home > Rallycross > EuroRX > WK en Euro RX: strijden voor de eer op de Nürburgring

WK en Euro RX: strijden voor de eer op de Nürburgring

Volgend weekend ontvangt men op de Nürburgring het FIA Wereldkampioenschap rallycross en ook het Europese kampioenschap rallycross voor alweer de afsluitende wedstrijd van 2022. De titels zijn reeds uitgedeeld, en dus kan er met open vizier voor de dagwinst worden gestreden.

foto’s copyright GCK en J Dingenen

In het wereldkampioenschap is de Zweed Johan Kristoffersson sinds Barcelona de nieuwe kampioen die daarmee zichzelf opvolgt. Wat de tegenstand betreft voor de overwinning in deze laatste manche kijken we toch voornamelijk naar de Hansen-broers. De Zweed Timmy Hansen won eind oktober in Barcelona op zaterdag nog de wedstrijd. Of kan de Fin Niclas Grönholm verrassen? Kersvers Europees kampioen in RX1, Anton Marklund, komt dan weer de rangen vervoegen als vervanger voor de Duitser René Munnich (All-inkl.com) die andere verplichtingen heeft. En verder is er het lang verwachte debuut van de volledig elektrische Lancia Delta Integrale die werd opgebouwd door het Franse GCK van Guerlain Chicherit. Chicherit zal zelf het stuur in handen nemen.

In RX3 zien we met Europees kampioen Kobe Pauwels een landgenoot aan het werk. Voor Kobe Pauwels is het van zowat half september in Portugal geleden dat hij nog eens aan het werk was met de Audi A1 ondersteund door het Duitse Volland Racing. Pauwels is als Europees kampioen dan ook topfavoriet op de legendarische Nürburgring maar zijn collega Audi-rijders Damian Litwinowicz, João Ribeiro, Nuno Miguel da Costa Araújo en Nils Volland, evenals Škoda-rijder Jan Černý, zullen erop gebrand zijn om met de overwinning en de eer aan de haal te gaan.

We geven u ter herinnering mee dat er voor het wereldkampioenschap, in tegenstelling tot de plannen eerder dit seizoen, géén double header is voorzien. Het gaat dus voor beide klassen om één wedstrijd met de drie reeksen op zaterdag waarna zondagnamiddag de finales volgen.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring