Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

  • Colombia – Stefano Domenicali reisde deze week naar het Zuid-Amerikaanse Colombia om de mogelijkheden te onderzoeken er een Grand Prix te houden. De republiek in het noordwesten van Zuid-Amerika is het meest recente land dat overweegt het F1 circus binnen te halen. Juan-Pablo Montoya reed van 2001 tot 2006 en is de bekendste van de drie Colombiaanse rijders die ooit een Grand Prix reden. Roberto Guerrero reed twee seizoen in 1982 en 1983 en Ricardo Londono maakte één verschijning in de Braziliaanse Grote Prijs van 1981.
  • Piastri – Vorige week was Oscar Piastri aan de slag op woensdag en donderdag tijdens testritten voor McLaren op Le Castellet. Het ging om privé-tests, waarover McLaren niets communiceerde. Het feit dat Piastri reed in een overall waarop sommige sponsors waren afgedekt, en het feit dat Alpine nooit officieel communiceerde dat Piastri bij hen geen testrijder meer is, laat diverse waarnemers vermoeden dat nog niet alles contractueel rond is met het Australische talent.
  • Nelson Piquet – Voormalig drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet (1981-1983-1987) kwam weer in opspraak. De inmiddels 70-jarige Piquet was te zien op een filmpje met enkele fans waarin hij zei dat “Lula op het kerkhof hoorde” en openlijk beweerde dat het leger de macht moest overnemen in Brazilië. De feiten kwamen er na de nederlaag van zittend president Bolsonaro. Er loopt nu een onderzoek tegen hem. Piquet is ook al verbannen uit de F1 paddock na uitlatingen over Lewis Hamilton. Dochter Kelly is de vriendin van Max Verstappen, die uiteraard verveeld zit met de commentaren van zijn potentiële schoonpapa…

Foto: © Felipe Restrepo Acosta onder CC BY-SA 3.0
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9790755