Home > F1 > F1 Mexico: Ferrari en Red Bull beheersen de debatten, ondanks Mercedes

F1 Mexico: Ferrari en Red Bull beheersen de debatten, ondanks Mercedes

Zeven miljoen dollar boete en minder tijd in de windtunnel. Dat wordt de “boete” die Red Bull moet betalen voor het overschrijden van het vastgestelde budget met 1,7 miljoen dollar. Met dit gegeven begon het weekend van de Mexicaanse Grand Prix.

Foto: © ferrari.com

De rode clan, Ferrari, begon sterk aan de Mexicaanse Grand Prix, met een beste tijd van Carlos Sainz voor zijn teamleader en teamgenoot Charles Leclerc. Uiteraard bevonden de Red Bull wagens zich niet ver van hen met Sergio Perez, voor Max Verstappen (Red Bull-Honda). De nieuwkomers, die moesten we zoeken in de lagere regionen van het klassement, met Liam Lawson (Alpha Tauri-Honda), zestiende, voor Logan Sargeant (Williams-Mercedes), Nyck De Vries (Mercedes), Jack Doohan (Alpine-Renault) en Pietro Fittipaldi (Haas-Ferrari)

Net als in Austin, konden de teams ook in Mexico testen met de Pirelli banden voor 2023. Het was een oefening waarin George Russell (Mercedes) zich de snelste toonde voor Yuki Tsunoda (Alpha Tauri-Honda), Esteban Ocon (Alpine-Renault) en Lewis Hamilton (Mercedes). Volgden dan de WK-protagonisten met Sergio Perez voor Red Bull-Honda teamgenoot Max Verstappen en het Ferrari duo Charles Leclerc en Carlos Sainz, waarbij de Monegask redelijk onzacht in aanraking kwam met de vangrail. Of de motor of versnellingsbak ernstig werden geraakt, is nog niet bekend.