Home > #Hoofdnieuws > BRC: discussie omtrent DS3 WRC van Kris Princen laait hoog op, Limburger geeft forfait voor Hoei

BRC: discussie omtrent DS3 WRC van Kris Princen laait hoog op, Limburger geeft forfait voor Hoei

Er is heel wat te doen rond de mogelijke deelname van Kris Princen met zijn DS3 WRC aan de Condroz Rally over één week. De Limburger die in Bocholt won, zou volgens het reglement van het Belgian Rally Championship eigenlijk niet met de wagen mogen aantreden, won toch in Bocholt en dat met de toelating van de RACB… die recent zijn rallymanager Etienne Massillon heeft bedankt voor bewezen diensten.

Volgens het reglement van het BRC 2022 kunnen prioritaire rijders niet met een WRC-wagen in het BK Rally aantreden en Kris Princen (kampioen in 2018) is zo’n prioritaire rijder vanwege zijn titel in 2018. Princen reed al wel dit seizoen en na de zege in Bocholt gingen de poppen aan het dansen. Ondertussen had Kris Princen voor het seizoen wel een toelating van de RACB om te starten, onder meer ook in de Condroz, komend weekend.

Om de zaak uit te klaren, contacteerde Olivier De Wilde, onze collega van la Dernière Heure, de RACB en die antwoordde bij mondde van de directeur van de Federatie, Xavier Schène, “Dat onze technisch manager zal contact opnemen met de organisatoren om hen te laten weten dat Kris Princen alleen mag starten met een DS3 in de RRC-uitvoering, dus met een kleinere vleugel, een kleinere bride…” Kortom, in S2000-modus, wat hem geen kans geeft om mee te strijden voor de zege in Hoei.

“Alle WRC-fans naar Gingelom”

In een reactie aan Autosportwereld.be betwist Kris Princen het verbod, “maar ik mag inderdaad niet deelnemen aan het Belgian Rally Championship en dus kan ik geen punten scoren. Ik mag wel starten in een rally op zich en kan dus de rally winnen. Zo is het mij in het begin van het seizoen medegedeeld. Ik neem echter geen risico en start niet in Hoei, maar wel in Zuid-Limburg.”

Zijn volledige reactie leest u hier: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012890771238