Home > Circuit > In een notendop: F4 Italië – FRECA

In een notendop: F4 Italië – FRECA

  • F4 Italie – Met een driedubbele zege op de Italiaanse omloop van Mugello sloot Andrea Antonelli dit weekend het Italiaanse kampioenschap met een reeds lang aangekondigde titel. Er waren ook enkele landgenoten aan de slag, met Maya Weug (Iron Lynx), die respectievelijk een 14de, een 9de en 15de positie haalde, Jules Castro (Van Amersfoort) met achtereenvolgens een 20ste en 23ste plaats en Jef Machiels (Monlau Racing), met een 27ste en 26ste positie. Zowel Jules als Jef incasseerden ook een opgave. Het kampioenschap werd definitief afgesloten met Antonelli als kampioen, met 362 punten. De Ier Alex Dunne is de vicekampioen met 259 punten.
  • FRECA – Het Formula Regional European sloot eveneens zijn seizoen af op Mugello. Daar was er in race 1 op zaterdag een zege voor de Est Paul Aron (Prema), maar zijn teamgenoot Dino Beganovic had aan een vierde plaats genoeg om een race voor het seizoenseinde al de titel te pakken. Gabriele Minì (ART) kon op zondag nog race 2 winnen voor Gabriel Bortoleto (R-Ace) terwijl Beganovic zijn seizoen in schoonheid eindigde door aan te schuiven op de derde podiumtrede. Het kampioenschap 2022 eindigt dus met de titel voor Beganovic, met 282 punten, Minì wordt met 242 eenheden vicekampioen. De rookietitel gaat naar Leonardo Fornaroli op Trident.
  • FRECA/F4 tests – Zowel de F4 als de Formula Regional houden deze week verdere testdagen op Mugello, waarbij een aantal F4 rijders uiteraard het water zullen testen in de FRECA vijver… Daaronder Fernando “Dudu” Barrichello (zoon van…), McLaren junior Ugo Ugochukwu, de Duitse kampioen Taylor Barnard, Brando Badoer, zoon van voormalig F1 rijder Luca, en de Fransman Pedro Clerot, die wellicht binnenkort Braziliaan kampioen wordt.

Foto: © Leonardo Fornaroli Press