Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT Masters – Porsche Carrera Cup Deutschland – NLS

In een notendop: ADAC GT Masters – Porsche Carrera Cup Deutschland – NLS

  • ADAC GT Masters – Het Duitse kampioenschap sloot dit weekend het seizoen 2022 af op de Hockenheimring. Raffaele Marciello (Team Landgraf – Mercedes-AMG GT3) begon met 42 punten voorsprong op het duo Christian Engelhart-Ayhancan Güven (Team Joos Sportwagentechnik – Porsche 911 GT3 R) aan het weekend, dus de titel was binnen handbereik voor de Zwitser. Met een pole voor race 1 vergrootte de Mercedes-rijder zijn voorsprong nog tot 45 punten. Christian Engelhart en Ayhancan Güven wonnen die wedstrijd op zaterdag. Maar een vijfde plaats voor Marciello, bijgestaan door Daniel Juncadella, was voor hem voldoende om de titel te bemachtigen. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Jules Gounon en Fabian Schiller. Frédéric Vervisch maakte met de Audi R8 LMS GT3 Evo II van Seyffarth Motorsport een gastoptreden, met aan zijn zijde de Pool Robin Rogalski. Bij de eerste wedstrijd kwamen ze niet aan de start, en in race 2 werden ze dertiende.
  • Porsche Carrera Cup Deutsland –  Glenn van Parijs (ID Racing) startte bij de tweede wedstrijd op het circuit van Hockenheim als achtste en werd mooi vijfde. Op zaterdag werd de Hasselaar tiende. Larry ten Voorde (Team GP Elite) won beide wedstrijden en onze andere landgenoot Gislain Cordeel (Team GP Elite) werd tweemaal vijftiende.
  • NLS – Het werd opnieuw een dubbel voor Scherer Sport Team Phoenix, het lokale team dat twee Audi R8 LMS GT3 Evo II inzette. Het duo Kelvin van der Linde en Kuba Giermaziak won op de Nürburgring met net geen 29 seconden voorsprong op teamgenoten Frank Stippler en Vincent Kolb. Het Belgische duo Alessio Picariello en Adrien De Leener begon met hun Dinamic Motorsport Porsche als vierde. Picariello nam na een uitstekende start de leiding in de openingsronde, voordat hij beide Phoenix Audi diende voor te laten. Ze werden ondanks een drive through vijfde. Maxime Dumarey diende met zijn PROsport Aston Martin al snel de wedstrijd te staken. Mühlner Motorsports werd met een Porsche 911 GT3 Cup (992) negende algemeen en tweede in de klasse “Cup2”.

(Foto: © Porsche)