Home > Moto > MotoGP Maleisië: Binder zet KTM vooraan in vrije sessies

MotoGP Maleisië: Binder zet KTM vooraan in vrije sessies

De titelstrijd in MotoGP, en in Moto2, zit aan zijn voorlaatste etappe. Voorlopig lijken de outsiders het spel te bepalen in wisselende weersomstandigheden met veel regen op Sepang, Maleisië.

Foto: © motogp.com

Cal Crutchlow (WithU Yamaha RND) zette dan wel de beste tijd in een tweede sessie op een opdrogende baan. Maar de snelste chrono van deze vrijdag ging naar Brad Binder (Red Bull KTM), voor Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) die helemaal terug van weggeweest is. Marc Marquez (Repsol Honda Team) is de voorlopige derde. Van de titelkandidaten zien we Enea Bastianini (Gresini Racing) op een vierde tijd en Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) op de zevende tijd. Voorlopig vallen Aleix Espargaro en Pecco Bagnaia buiten de top 10 die rechtstreeks mag deelnemen aan de beslissende Q2 kwalificatiesessie. Werk aan de winkel dus voor beide heren.

Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) was sneller dan teamgenoot Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) in deze vrijdagstrainingen waarin de regen de hoofdrol speelde. D etweede sessie werd stopgezet met rode vlag door een zware regenbui. Voorlopig staat Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) op de derde chrono. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) sloot af met een 22ste tijd en kwam niet meer in actie in de verkorte tweede sessie.

In Moto3 is het titelgevecht achter de rug en wordt er enkel nog voor de eer en de dagwinst gestreden. Dennis Foggia (Leopard Racing) kwam deze ochtend als snelste uit de vrije trainingen, voor Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max).