Home > #Hoofdnieuws > Belcar Sprint Cup: sterke tweede plaats voor VH Racing in klasse BSSC2

Belcar Sprint Cup: sterke tweede plaats voor VH Racing in klasse BSSC2

VH Racing heeft dit seizoen na een onderbreking van enkele jaren opnieuw de circuitracerij opgezocht. Het team van Nelson Van Hulle koos als racewapen voor de vertrouwde Renault Clio 3, een wagen die ook al in het verleden dienstdeed en hiermee kwam de 39-jarige Oost-Vlaming in de klasse BSSC2 van de Belcar Skylimit Sprint Cup uit. Het seizoen startte goed op Circuit Zolder, met twee tweede plaatsen en na een sterk en regelmatig seizoen, met onder meer twee zeges, behaalde VH Racing de titel van vicekampioen. 2023 doemt al aan de horizon op en ook volgend jaar zien we de Renault Clio 3 van VH Racing in de zeer geslaagde sprintcompetitie van Circuit Zolder.   

Oost-Vlaanderen is goed vertegenwoordigd in de Belcar Skylimit Sprint Cup, want naast de kampioen van de klasse BSSC3, met JFT Engineering gooide ook VH Racing hoge ogen. Het wapen was identiek, een Renault Clio uit de merkencompetitie van de Franse constructeur, maar de Franse bolide van VH Racing is een Renault Clio 3. 

Dat klopt”, vertelt de man achter het team, Nelson Van Hulle. “We beschikken al geruime tijd over de wagen, waarmee we in het verleden onder meer in de Dunlop Sport Max Cup Endurance, de BGDC en de Starters Cup uitkwamen. Voor de Clio hebben we ook nog met een Opel Astra geracet. Echter de voorbije seizoenen maakten professionele verplichtingen en uiteraard de Coronacrisis dat racen even naar de achtergrond verdween, maar in 2022 wilden we er weer bij zijn. Het was in het begin van het seizoen niet meteen de bedoeling om gelijk weer een heel jaar af te werken, maar we voelden ons goed in het kampioenschap en de resultaten volgden, dus van het één kwam het ander. We hebben een mooi seizoen afgewerkt, met een erg betrouwbare wagen, en dat resulteerde in twee overwinningen, drie tweede plaatsen en een derde stek, goed voor de titel van vicekampioen in onze sterke klasse. Eerlijkheidshalve, moet ik wel zeggen dat het slotweekend op Circuit Zolder wat tegenviel, na een uitstap in de zandbak op zaterdag, iets waarvan de gevolgen ons het hele raceweekend bleven achtervolgen en jammer genoeg lieten we een nul-score optekenen. Uiteraard is dat jammer, maar we vergeten hierdoor zeker niet de mooie prestaties tijdens de andere weekends en het uiteindelijke resultaat in het kampioenschap!!

In 2023 wil VH Racing weer van de partij zijn, met de Renault Clio 3 en uiteraard weer met Nelson Van Hulle achter het stuurwiel van de Franse spurtbom.

Dat we dan weer voor de Belcar Skylimit Sprint Cup opteren, spreekt voor zich. Het is een prima competitie om als gedreven liefhebber te genieten van de autosport. Wat de wagen betreft, uiteraard opteren we weer voor onze Renault Clio en na een tweede plaats in 2022, mikken we sportief uiteraard nog een stapje hoger, al zal de concurrentie zonder twijfel weer present zijn. Ik wil vooraleer we het eindejaar ingaan iedereen nog eens bedanken die ons bij dit prachtige sportieve avontuur geholpen heeft en dankzij wie wij op circuit succes hebben behaald! Afspraak volgend seizoen!