Home > Moto > MotoGP Australië: Zarco opnieuw de man van de vrijdag

MotoGP Australië: Zarco opnieuw de man van de vrijdag

Tweemaal Johann Zarco met de Pramac Ducati. Dat is de voorlopige stand van zaken in de vrije trainingen van de MotoGP op Phillip Island.

Foto: © motogp.com

Zarco was eerst sneller dan lokale held Jack Miller op de fabrieks-Ducati. In de namiddag ging ieder nog wat sneller en uiteindelijk bleek Zarco de beste voor Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) en Pol Espargaro (Repsol Honda Team). Zes rijders stelden het record aan topsnelheid scherper op de piste van Phillip Island, Marc Marquez met de Honda en Enea Bastianini (Gresini Racing Ducati) topten 349,5 km/u…

Na een verregende ochtendtraining was de droge tweede sessie beslissend in Moto2. Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team) was er de snelste voor Fermín Aldeguer (Beta Tools Speed Up) en Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up). Voor Barry Baltus (RW Racing GP) was er een 19de tijd.

Geven we nog even mee dat op een vochtige en opdrogende baan Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) op deze vrijdag de snelste chrono liet noteren in de Moto3, voor zijn landgenoot Tatsuki Suzuki (Leopard Racing).