Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Portimao: Bautista en Razgatlioglu maken er een spektakel van

WorldSBK Portimao: Bautista en Razgatlioglu maken er een spektakel van

Alvast Alvaro Diaz mocht afgelopen weekend in Portimao een wereldkroon mee naar huis nemen. De Spanjaard won het WK Supersport300. In de andere klassen blijven de opties nog open.

Foto: © worldsbk.com

Het werd een portie gemengd op Portimao voor diverse rijders en teams. De drie toppers van het WorldSBK vochten het uit in de Superpole race op zondag. Alvaro Bautista (Aruba.it Ducati) en Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) gaven er elkaar geen duimbreed toe. De zege ging naar de Turk. Die had op zaterdag al race 1 gewonnen, opnieuw voor Bautista, maar de Spanjaard gaf in race 2 op zondag hem een koekje van eigen deeg door de zege te pakken. En wat dan met die andere titelkandidaat, Jonathan Rea (Kawasaki)? Wel, met driemaal een derde plaats moest de Noord-Ier lijdzaam toezien hoe zijn achterstand op het leidende duo weer wat groter werd. Bautista leidt de tussenstand met 448 punten, voor Razgatlioglu (392) terwijl Rea nu op 366 eenheden staat.

In Supersport300, de kleinste klasse, won Dirk Geiger (Fusport-RT Motorsports Kawasaki) een ingekorte race op zaterdag. Alvaro Diaz (Arco Motorsport University Team) kroonde er zich tot wereldkampioen. Mirko Gennai (Team BrCorse) won de tweede race.

Stefano Manzi (Dynavolt Triumph) won op zaterdag de eerste race van het weekend voor de Supersport, op zondag was de zege voor Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), die in de WK tussenstand nu 374 punten telt, voor achtervolger Lorenzo Baldassarri (329).

Op de kalender staan nog Argentinië, Indonesië en Australië.