Home > F1 > F1 Japan: eerst Alonso, dan Mercedes in vrije trainingen

F1 Japan: eerst Alonso, dan Mercedes in vrije trainingen

De eerste vrije trainingen zitten erop in Japan. De rijders vonden er een verregend Suzuka circuit. In die omstandigheden waren Fernando Alonso (Alpine) en George Russell (Mercedes) de snelste rijders.

Foto: © mercedesf1amg.com

Regen en een natte baan voor de eerste sessie. Het was Fernando Alonso die op intermediate regenbanden de Alpine naar de snelste chrono stuurde, gevolgd door de Ferrari’s van Sainz en Leclerc. De goede vorm van de Alpine in de regen werd benadrukt door de vierde tijd van Esteban Ocon.

George Russell bezette met de Mercedes het grootste deel van de tweede vrije sessie, de top van de tabellen. Hij wordt in de rangschikking gevolgd door zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Ook deze sessie verliep geheel in de regen, nu eens meer, dan eens minder. Het Red Bull team, met Verstappen voor Perez bezet de plaatsen drie en vier. Een verrassende Magnussen hees de Haas-Ferrari voor de tweede maal vandaag binnen de top 5.

In de marge van de Grand Prix leren we dat de uitspraak van de FIA in verband met de Red Bull “budget cap” zou worden genomen na de Japanse manche. Ergens in dit weekend, wordt er gefluisterd, zou ook de overgang van Pierre Gasly naar Alpine worden bekend gemaakt.