Home > #Hoofdnieuws > IMSA Petit Le Mans: pole voor Tom Blomqvist en Acura

IMSA Petit Le Mans: pole voor Tom Blomqvist en Acura

Tom Blomqvist behaalde met een rondetijd van 1:08.555 de polepositie voor de 25ste editie van Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta. De rijder van Meyer Shank Racing was met zijn Acura ARX-05 DPi iets meer dan twee tienden sneller dan Earl Bamber in de Chip Ganassi Racing Cadillac. Kampioenschapsleider Ricky Taylor werd derde met de Acura van het team van zijn vader Wayne. In GTD werkten de teamgenoten van Jan Heylen, Maxime Martin en Ulysse De Pauw de kwalificatie af.

(Foto: © HPD-North American Motorsport)

In LMP2 was het Steven Thomas (PR1 Mathiasen Motorsports – Oreca) die Dennis Andersen en Ben Keating klopte. De Nederlander Kay van Berlo (Riley Motorsports – Ligier) reed dan weer de beste tijd in LMP3, voor Malthe Jakobsen.

Jack Hawksworth stuurde zijn Vasser Sullivan Lexus RC F GT3 naar de kop van het klassement van GTD Pro en in GTD was deze eer voor Madison Snow (Paul Miller Racing – BMW). Roman De Angelis (Heart of Racing Team – Aston Martin), de leider in het de strijd om de titel en teamgenoot van Maxime Martin, werd vierde in deze klasse. Zacharie Robichon, die met Jan Heylen de Wright Motorsport Porsche deelt, werd negende in GTD, net voor Giorgio Sernagiotto (Cetilar Racing – Ferrari), de ploegmaat van Ulysse De Pauw.

De wedstrijd van tien uur gaat op zaterdag 18u10 Belgische tijd van start en is via livestream op de website van IMSA te volgen.