Home > #Hoofdnieuws > F1 Singapore: Ferrari topt tweede sessie

F1 Singapore: Ferrari topt tweede sessie

De tweede vrije sessie zou de representatieve sessie worden voor de kwalificatie. Als dat klopt dan zien de zaken er goed uit voor Ferrari.

Foto: © ferrari.com


Voor de jarige Max Verstappen begon de tweede sessie onheilspellend: bij Red Bull werd de neus en de voorvleugel vervangen. Op de baan nam Sainz in de Ferrari het commando over. Lewis Hamilton, in de eerste sessie de snelste, nam dan weer over na een kwartiertje en zo kabbelde het verder naar de helft van de sessie. Bij Ferrari kwam men ondertussen op zijn kruissnelheid, met Sainz aan de top van de tabellen, voor Leclerc, Russell en Hamilton terwijl Verstappen rustig zijn tijd zat af te wachten in de pits. Na driekwart sessie kwam de enige commotie van een Pierre Gasly, die stopte in de pits en waar plots de vlammen uit de Alpha Tauri luchthapper schoten. De Aston Martin mecaniciens, uit de naburige pit, doofden snel de brand.

Het werd dan wachten op de slotminuten van de sessie. Zou Verstappen op de baan komen en welke tijd zou hij neerzetten? Hamilton had nog even de uitloopzone nodig, maar bleef uit de muur. De Ferrari’s deden een gooi naar de betere tijden maar Leclerc en Sainz bleven pas op de plaats. Verstappen kwam eindelijk buiten, goed vijf minuten voor einde sessie, de Nederlander zette een vierde tijd.

Een Ferrari één-twee, Sainz voor Leclerc, en dan Russell, Verstappen en Hamilton, dat werd de top 5 van deze sessie.