Home > #Hoofdnieuws > GT World Barcelona: WRT neemt afscheid van Audi en omgekeerd

GT World Barcelona: WRT neemt afscheid van Audi en omgekeerd

De Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS loopt dit weekend op haar einde met de laatste race van de Endurance Cup in Barcelona. Team WRT kan nog de algemene teamtitel winnen, maar neemt in Barcelona vooral afscheid van een lange, succesvolle en vriendschappelijke samenwerking met Audi.  

De dertien seizoenen durende samenwerking, een van de meest vruchtbare in de autosportgeschiedenis, begon eind 2009 bij de oprichting van Team WRT en kreeg succesvol vorm in verschillende competities, waaronder de FIA WTCR Cup en de DTM, maar het is duidelijk dat de GT3-racerij de ruggengraat ervan vormde. Samen zijn Team WRT en Audi een belangrijke speler geweest in door SRO georganiseerde competities, waarbij ze meer dan 30 titels (teams en rijders) hebben veroverd in wat in de loop der jaren de FIA GT3, de Blancpain GT Series en de huidige GTWCE is geworden.

Indrukwekkend palmares

Het aantal race-overwinningen is indrukwekkend, want 55 van de 62 overwinningen die door de verschillende generaties Audi R8 werden behaald, dragen de handtekening van Team WRT. We vergeten dan ook de successen in de meest prestigieuze uithoudingsraces niet: 24 uur van Spa, 24 uur van de Nürburgring, 10 uur van Suzuka, 12 uur van Bathurst, 24 uur van Dubai, 24 uur van Zolder en in de FIA World Cup in Macau.  

Emoties bij finale

Het is met een bijzonder gevoel dat Team WRT Principal Vincent Vosse naar Barcelona gaat:

“Deze keer gaan we naar de finale om te racen en te strijden voor doelstellingen, zoals altijd, maar ook om, hopelijk met een hoogtepunt, een fantastische sportieve en menselijke reis af te sluiten. Onze samenwerking met Audi is naar de maatstaven van onze sport zeer lang, uiterst succesvol en vooral enorm rijk aan menselijke ontmoetingen, uitwisselingen en herinneringen.

Audi is betrokken bij ongeveer 90 procent van de verwezenlijkingen van Team WRT sinds de oprichting dertien jaar geleden, onze samenwerking heeft zoveel goede dingen opgeleverd voor beide partijen, heeft zoveel rijders de kans gegeven om te groeien en hun carrière te ontwikkelen… Het hoofdstuk dat nu wordt afgesloten is echt een heel speciaal hoofdstuk in het leven van zoveel mensen. Persoonlijk kan ik niet voorkomen dat ik ontroerd raak als ik kijk naar de vele mooie beelden en magische momenten die dit verhaal vastlegt. Barcelona wordt een zeer emotioneel moment voor ons allemaal bij WRT, we zullen het op verschillende manieren vieren, en ik ben blij dat veel van onze vrienden van Audi Sport aanwezig zullen zijn. Er zal naast de resultaten nog veel meer te vieren zijn, maar laten we hoog eindigen!”