Home > Circuit > FIA WEC 2023: Spa eind april, Portimao weer op kalender

FIA WEC 2023: Spa eind april, Portimao weer op kalender

De kalender van het FIA World Endurance Championship 2023 is bekendgemaakt, met de honderdste editie van de 24 uur van Le Mans, die plaatsvindt halverwege juni en een nieuwe race in Portugal.

Het elfde seizoen van het FIA WEC begint met de officiële proloog op Sebring op 11-12 maart, gevolgd door de eerste race van het seizoen, de 1000 mijl van Sebring op 17 maart tijdens het “Super Sebring”-weekend.

De allereerste 6 Uur van Portimão op het Algarve International Circuit vindt plaats op 16 april, de tweede maal dat het WEC op het circuit rijdt, waar eerder in 2021 de 8 Uur van Portimão werd gehouden.

Twee weken na Portimão komen de teams weer bij elkaar voor de TotalEnergies 6 Uur van Spa-Francorchamps, meteen de elfde editie van dit evenement, dat in elk seizoen van het FIA WEC werd verreden. Spa is uiteraard ook de race voor de 24 Uur van Le Mans. De 24 uur van Le Mans vindt op 10 en 11 juni plaats in de traditionele 24ste week van het jaar. De race bestaat 100 jaar, want het evenement vond voor het eerst in 1923 plaats.

In Le Mans zullen ’s werelds meest prestigieuze fabrikanten, Ferrari, Porsche, Peugeot, Toyota, Cadillac en Glickenhaus, strijden om de prachtige Centennial Trophy, die in samenwerking met de Monnaie de Paris werd gecreëerd en onlangs werd onthuld tijdens het beroemde Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië.

Na Le Mans verplaatst het FIA WEC zich naar de 6 Uur van Monza, een race die op 9 juli plaatsvindt. Op 10 september volgt de 6 Uur van Fuji en het seizoen wordt afgesloten met de 8 Uur van Bahrein, op 4 november.