Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK Barcelona

In een notendop: WorldSBK Barcelona

  • WorldSBK – Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) haalde in eigen huis een volledige hattrick. Op het circuit van Barcelona pakte de Spanjaard de Superpole race en de races op zaterdag en op zondag. Hij slaat daarmee een gat van 59 punten in de tussenstand van het kampioenschap op achtervolger Toprak Razgatlioglu. Daar leidt Bautista met 394 punten voor Toprak Razgatlioglu (335) en voor Jonathan Rea (327).
  • WorldSSP – Ook voor de Zwitser Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) was het een grand slam op Barcelona. Aegerter scoorde er de pole, race 1 op zaterdag en race 2 op zondag. Dat brengt hem in de tussenstand op 336 punten, voor Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) met 300 eenheden.
  • WorldSSP300 – In de kleinste klasse zagen we zeges van Yuta Okaya (MTM Kawasaki) en van Victor Steeman (MTM Kawasaki). Steeman houdt daarmee zijn kampioenschapskansen open, al zal hij wel aan de bak moeten in de finale op Portimao. Alvaro Diaz (Arco Motor University Team) leidt de tussenstand met 230 punten, voor Steeman met 180.

Foto: © worldsbk.com