Home > Moto > MotoGP Japan: Miller wint, Quartararo redt de meubelen

MotoGP Japan: Miller wint, Quartararo redt de meubelen

Fabio Quartararo haalde het beste uit een wedstrijd die vooraf niet de kant van de Fransman leek op te gaan. Jack Miller was met de fabrieks-Ducati onklopbaar en maakte er een demonstratierit van, en Quartararo zag twee van zijn rivalen onderuit gaan.

Foto: © motogp.com

Geen dominante vertoning van Marc Marquez, die met de Honda al snel buiten de top 3 zakte en uiteindelijk tevreden moest zijn met een vierde eindplaats. Vooraan werd het de grote Jack Miller show, want de Australiër wurmde zich voorbij Jorge Martin (Pramac Ducati) en keek niet meer om.

Het drama was er al bij de opwarmronde toen Aleix Espargaro, de best geplaatste van de titelrivalen, zijn Aprilia naar de pits loodste en overging op de reserve-machine. Espargaro zou uiteindelijk als zestiende eindigen buiten de punten. De spanning concentreerde zich vooral rond de titelstrijd en met een achtste plaats kwam Quartararo goed weg, want de andere uitdagers, Bagnaia (Ducati) en Bastianini (Gresini Ducati), lagen achter hem. Uiteraard rukten de Ducati rijders op, kwamen in het kielzog van Quartararo, maar Bagnaia ging bij een poging om in te halen in de fout en crashte in de voorlaatste ronde uit de race.

Miller pakte de zege, voor Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) en Jorge Martin (Prima Pramac Racing), en uiteindelijk kwam Quartararo met een achtste plaats goed weg, met Bastianini een plaats achter zich en Espargaro en Bagnaia op een nulresultaat. De heren gaan naar Thailand met Quartararo 18 punten voor op Bagnaia. Esparga en Bastianini zitten nog in de running maar met nog vier races te gaan, zullen zij het moeilijker hebben.

In Moto2 zagen we na een mooie race Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) een thuiszege pakken voor Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up). Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) haalde de punten van de veertiende plaats. Moto3 zag een dominante zege van puntenleider Izan Guevara (Autosolar GASGAS Aspar Team)