Home > #Hoofdnieuws > DTM Red Bull Ring: Preining wint magistraal op eigen bodem

DTM Red Bull Ring: Preining wint magistraal op eigen bodem

De tweede race van DTM op de Oostenrijkse Red Bull Ring ging naar de thuisrijder Thomas Preining. In zijn Porsche was hij onaantastbaar op zijn thuiscircuit en hij haalde het voor de Mercedes-rijders Luca Stolz en Maro Engel. Die laatste hang mogelijk nog wel een tijdstraf boven het hoofd na een contact met Laurens Vanthoor.

De nieuwe Porsche-ster van het moment is zonder meer de jonge Oostenrijker Thomas Preining. Hij won niet alleen de op twee na laatste race van het DTM-seizoen, Preining speelt ook mee voor de titel na zijn tweede zege van het seizoen. Over die titel wordt beslist over twee weken in Hockenheim en dat met een rijder van ieder van de vier grote Duitse merken.

In een race op een opdrogende piste, die echter nog nat was bij de start, ging Sheldon van der Linde in zijn BMW meteen in de fout en de Zuid-Afrikaan bleef dus puntenloos, wat zich in 130 punten in het kampioenschap vertaalt. Achter hem schuift Preining op naar vier met 116 punten, één minder dan René Rast (Audi) en drie minder dan Lucas Auer (Mercedes). Ook Mirko Bortolotti met zijn Lamborghini maakt met 112 punten nog kans op de titel. Laurens Vanthoor scoorde geen punten in Oostenrijk.

De finale vindt plaats op 8 en 9 oktober in Hockenheim.