Home > Moto > MotoGP Japan: Miller op moeilijke vrijdag

MotoGP Japan: Miller op moeilijke vrijdag

Eén vrije sessie op deze vrijdag, met een Motegi circuit dat geplaagd werd door de regen. Jack Miller opende voor Ducati de debatten in Japan.

Foto Barry Baltus: © motogp.com

Heel wat sores over de levering van het verscheepte materiaal, dat op vrijdagochtend eindelijk verscheen en dus werd de vrijdag beperkt tot één langere sessie voor alle categorieën. Bovendien spoelde de regen ook nog eens over het circuit en dat maakte het voor alle betrokkenen nog moeilijker. In MotoGP had men geluk. Slechts een lichte neerslag, een goede 30 minuten voor het einde, betekende dat de rijders hun afstelling in het droge konden testen, want zaterdag wordt voor de tweede vrije sessie meer regen voorspeld.

Jack Miller zette in de 75 minuten durende sessie de Ducati op de snelste tijd en ging zijn teamgenoot en titelkandidaat Francesco Bagnaia voor. Fabio Quartararo tekende met de Yamaha ook present en zette de derde tijd. Voor Enea Bastianini (Gresini Ducati) was er een val laat in de sessie en hij ligt voorlopig uit de top 10 en dus de Q2.

De Moto3 mocht de baan openen na de middag en konden onder een dreigende hemel hun sessie in het droge afwerken. Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) zette de beste tijd op de tabellen voor Dennis Foggia (Leopard Racing) en Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max).

De Moto2 rijders kregen in hun sessie wat lichte regen te verwerken, maar dat hinderde bijna niemand in het begin van de sessie. Puntenleider Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) zette de snelste tijd, voor Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) en Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), terwijl lokale held en titelpretendent Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) strandde op de vierde chrono. Daarna werd de regen wat heviger en zakten de tijden. De grootste verliezers op deze vrijdag waren Aron Canet (Flexbox HP40), slechts vijftiende, en Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team), 21ste. Zij moeten hopen op droge sessies morgen om in de Q2 te raken. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) staat voorlopig op een verdienstelijke negentiende plaats.