Home > Moto > MotoGP: Miller klaar voor de revanche

MotoGP: Miller klaar voor de revanche

In een kwalificatiesessie met wisselende weersomstandigheden en een spatje regen her en der, was het uiteraard de beurt aan evenwichtskunstenaar Jack Miller (Ducati Lenovo Team) om naar de pole te sprinten van de race op Misano.

foto: ©motogp.com

Niet dat er ontzettend veel overschot was want Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) klokte af op amper vijftien hondersten achterstand, maar Miller zal zijn split van het Ducati team zonder twijfel willen belichten. Helaas zal Bagnaia door een bestraffing achteruit schuiven naar ene vijfde positie. Dat betekent dat Enea Bastianini (Gresini Racing) en ook Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) verder doorschuiven op de eerste startrij. Nog even meegeven dat de afscheid nemende Andrea Dovisioso (WithU Yamaha RNF MotoGP Team) zijn laatste wedstrijd ingaat op een 20ste plaats.

Voor Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) zijn er geen tientallen oplossingen meer. Als de Italiaan nog een kan s wil maken op de titel moet hij vooraan starten en winnen. Missie 1 werd al volbracht met het behalen van de pole voor Albert Arenas (Inde GASGAS Aspar Team) en Alonso Lopez (+Ego Speed Up). Barry Baltus (RW Racing GP) viel net buiten de Q2 en start morgen op een 22ste plaats

Moto3 mocht als eerste gaan voor de kwalificatie en de deelnemers daar kregen te maken met het voorspelde wisselvallige weer. Regen maakte de sessie lastig voor iedereen en uiteindelijk was het Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3) die de pole zette met een miniem verschil voor Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo) en Diogo Moreira (MT Helmets – MSI)