Home > Moto > MotoGP Misano: “Bestia” snelst in vrije sessies

MotoGP Misano: “Bestia” snelst in vrije sessies

Een vol programma op het circuit van Misano voor de rijders in het MotoGP kampioenschap. Met ook de MotoE waar van de partij kwamen alle klassen aan bod.

foto: ©motogp.com

Het was Enea Bastianini die vandaag met de Gresini klanten-Ducati sneller was dan de fabrieksmachine van Francesco Bagnaia. Bovendien zal “Pecco” voor de race nog een gridstraf vangen wegens het “te langzaam rijden” en zo een gevaarlijke situatie te creëren. Met Jack Miller (Ducati Lenovo Team) en Johann Zarco (Prima Pramac Racing) op plaatsen drie en vier ziet het ernaar uit dat we in Misano op een Ducati thuisfeestje afstevenen.

Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) heeft, als hij nog de titel wil ambiëren, niet veel keuze meer. de Italiaan moet vanaf nu alles perfect gaan doen, en dat lukte al in deze vrije sessies op vrijdag die hij afsloot als snelste, voor Alonso Lopez (Ego Speed Up) en Mattia Pasini (Inde GASGAS Aspar Team). Voor Barry Baltus (RW Racing GP), was er op het ultra-snelle circuit voorlopig een 22ste tijd weggelegd.

In Moto3 opende Dennis Foggia (Leopard Racing) als sant in eigen land op Misano. Hij bleef in de eerste sessie met vijf honderdste voor aan Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max). In de namiddag diepte hij de kloof verder uit tot drie tienden, nog steeds op Sasaki en met Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) als derde snelste.

De MotoE mocht naast de vrije trainingen ook al zijn kwalificatiesessie afwerken. Met een nieuwe pole lijkt Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) daar goed op weg naar de titel.