Home > Electric > FE: een eerste reactie van de kersverse wereldkampioen

FE: een eerste reactie van de kersverse wereldkampioen

Na afloop van de 100ste race in de Formula E, waarbij Stoffel Vandoorne de tweede FE-wereldkampioen werd, sprokkelden wij al een eerste reactie bij hem en Mercedes-EQ Formula E teambaas, Ian James.

Foto © FIA Formula E

Stoffel Vandoorne

“Het voelt ongelooflijk goed om hier vandaag te staan. Vier jaar geleden stapte ik met Mercedes mee in dit avontuur (het eerste jaar onder HWA, nvdr.). Ik wist toen al dat het Mercedes de tools beschikbaar had om te kunnen winnen. Ze zijn nu eenmaal dominant in elke raceklasse waar ze in meedoen. Vorig jaar was het kampioenschap voor Nyck en dit jaar is het eindelijk mijn moment. We hebben gewonnen met slechts één overwinning in Monaco, maar mijn consistentie van het afgelopen seizoen heeft het gewoon gedaan. Ook het huidige kwalificatieformat heeft mij geholpen. De willekeur is nu weg, waardoor de beste rijders vooraan strijden. Jev (Vergne), Edo en Mitch hebben het mij niet gemakkelijk gemaakt. Maar het zijn hun prestaties die mij tot de overwinning gedreven hebben. Vanavond ga ik goed vieren en daarna even genieten van het moment. Volgend jaar volgt dan een grote reset met Gen3, maar ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn nieuw team ook goed zal presteren”.

Ian James

Ook Mercedes-EQ Formula E  teambaas, Ian James glundert bij de overwinning van Vandoorne: “Felicitaties voor Stoffel! Zijn consistentie dit seizoen was gewoon geweldig. Ook Nyck heeft het heel goed gedaan dit seizoen. Dankzij de top-prestaties van onze twee rijders wisten we ook de constructeurstitel binnen te halen. De feestelijkheden voelen wel wat dubbel aan. Toen we vier jaar geleden aan dit avontuur zijn begonnen, wisten we niet hoe het zou uitdraaien voor ons. De competitie tussen de teams en rijders is hier van een heel ander niveau dan we gewoon waren. Het is dus extra speciaal hoe goed we dit tot een eind hebben gebracht. Ik wil dan ook alle mensen achter de schermen bedanken voor het ongeloofelijke werk dat ze geleverd hebben. Nu is er dus een einde gekomen aan het verhaal van Mercedes binnen de FE. Vandaag wordt dan ook meegenomen in de geschiedenis en prestaties van ons team de afgelopen 125 jaar.”

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India