Home > Electric > FE Seoel: Oliver Rowland start vanop pole

FE Seoel: Oliver Rowland start vanop pole

Oliver Rowland (Mahindra) zal de voorlaatste race van het seizoen starten vanop pole. Zijn tijd in het finale duel was bijna een halve seconde sneller dan die van Lucas di Grassi (Venturi), die vanop plaats twee zal vertrekken. Het is al de vijfde pole-posities voor de Brit die eerder deze week zijn 30ste verjaardag vierde. Stoffel Vandoorne (Mercedes) zal starten op plaats zeven.

Foto © FIA Formula E

We hadden het voorspeld dat dit een natte kwalificatie zou worden. Groep A kon nog op een droog circuit starten, maar halverwege kwam de regen toch aanzetten. Kanshebber op het kampioenschap had op dat moment de snelste rondetijd weten neerzetten. Niet veel later gingen de hemelsluizen volledig open en wist niemand nog een betere tijd neer te zetten. Ook in groep B verliep niet alles vlekkeloos. Alexander Sims (Mahindra) eindigde na amper 3 ronden in de sessie in de muur waardoor de rode vlag kortstondig gezwaaid werd. Nadat zijn wagen getakeld was, ging de sessie verder.

Kwalificatie vs het kampioenschap

Leider in het kampioenschap, Stoffel Vandoorne, zette een goede tijd neer in groep A en kon zo doorstoten naar de duels. Daar moest hij het opnemen tegen de Porsche van Pascal Wehrlein. Beide rijders hadden moeite om de nodige grip te vinden in de hevige regenbui, maar uiteindelijk is het Wehrlein die de snelste tijd kon neerzetten in de kwartfinale. Vandoorne start vanop de zevende plaats.

Mitch Evans (Jaguar), die tweede in het kampioenschap ligt, had iets meer geluk. Ook zijn kwalificatietijd was goed genoeg voor de duels. Daar nam hij het eerst op tegen Edoardo Mortara (Venturi), waar hij de bovenhand had. In de semi-finale tegen Lucas di Grassi had hij minder geluk. In de hevige regen verloor hij tot twee keer toe bijna de controle over zijn wagen, waardoor hij redelijk wat tijd verloor. Di Grassi had zijn wagen beter onder controle in deze moeilijke omstandigheden en kon zo doorstromen naar het finale duel. Mitch Evans zal starten vanop plaats drie. Mortara, die derde staat in het kampioenschap, vanop plaats zes. Beide kanshebbers starten dus voor Stoffel Vandoorne.

Startopstelling

  1. Oliver Rowland (Mahindra)
  2. Lucas di Grassi (Venturi)
  3. Mitch Evans (Jaguar)
  4. Pascal Wehrlein (Porsche)
  5. Jake Dennis (Andretti)
  6. Edoardo Mortara (Venturi)
  7. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
  8. Sérgio Sette Câmara (Dragon)
  9. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah)
  10. Sébastien Buemi (Nissan)
  11. Norman Nato (Jaguar)
  12. António Félix da Costa (DS Techeetah)
  13. Dan Ticktum (NIO333
  14. Antonio Giovinazzi (Dragon)
  15. Nyck de Vries (Mercedes)
  16. Robin Frijns (Envision)
  17. Maximilian Günther (Nissan)
  18. Oliver Turvey (NIO333)
  19. Nick Cassidy (Envision)
  20. André Lotterer (Porsche)
  21. Alexander sims (Mahindra)
  22. Oliver Askew (Andretti)

De race start straks om 9u04.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India