Home > #Hoofdnieuws > FE Seoel: Mitch Evans wint, kampioen wordt morgen beslecht

FE Seoel: Mitch Evans wint, kampioen wordt morgen beslecht

Mitch Evans (Jaguar) heeft in Seoel de voorlaatste race van het seizoen gewonnen. Evans had een zeer goede start vanop de derde plek, maar kwam amper twee bochten later al aan de leiding te staan. Na de rode vlag behield hij de koppositie en ging hij uiteindelijk ook met de overwinning lopen. Oliver Rowland (Mahindra), die vanop pole startte, werd tweede. Lucas di Grassi (Venturi) vult het podium aan. Stoffel Vandoorne (Mercedes) werd vijfde. Hiermee is het kampioenschap nog niet ten einde.

Foto © FIA Formula E

Vlak voor de start van de race trok de regen weg. We kregen echter geen volledig ronde na de start. Norman Nato (Jaguar), Dan Ticktum (NIO333), Sébastien Buemi (Nissan), Nyck de Vries (Mercedes), Nick Cassidy (Envision), Oliver Turvey (NIO333), André Lotterer (Porsche) en Oliver Askew schuiven in de laatste bocht rechtdoor de muur in tijdens de openingsronde. De rode vlag wordt meteen gezwaaid. Met dit incident zijn meteen zes rijders in een klap uitgeschakeld. Enkel Nato en Cassidy wisten hun wagen terug richting de pitstraat te sturen en mochten dus opnieuw starten.

Na een herstart achter de safety car, verliep de race rustig op enkele incidenten na. Mortara verdedigt hevig zijn zesde plaats ten opzichte van Vergne (DS Techeetah). Hierbij beweegt hij iets teveel tijdens het remmen naar de zin van de stewards, die hem vijf seconden aanrekenen. Ook Alexander Sims (Mahindra) kan de toorn van de FIA niet ontzien. Hij tikt de wagen van Antonio Giovinazzi (Dragon) aan, waarna die laatste spint. Opnieuw met vijf seconden voor Sims. Tien minuten voor het einde van de race moet Mortara (Venturi), die op dat moment achtste ligt, zijn wagen naast het circuit parkeren. Hij heeft een lekke band, waardoor hij zijn kansen op de titel volledig ziet verdwijnen. Tenslotte is het Sims die ervoor zorgt dat de race eindigt onder de safety car. De Brit verliest in de arena de controle over zijn wagen en eindigt in de muur.

Stoffel Vandoorne reed een vrij anonieme race, maar wist zich toch op te werken van de zevende naar de vijfde plek. Hiermee verdient hij mooie punten voor het kampioenschap.

Het kampioenschap wordt morgen beslecht

Met nog slechts één race te gaan is het duidelijk dat de finale strijdt tussen Stoffel Vandoorne en Mitch Evans zal gaan. Vandoorne heeft nu 195 punten achter zijn naam staan. Evans volgt op 21 punten achterstand met 174 punten. Mortara behoudt zijn derde plaats en heeft nu 144 punten.

Ook bij de teams blijft het spannend. Mercedes staat er aan de leiding met 301 punten. Daarna volgen ROKiT Venturi en DS Techeetah met 270 en 254 punten.

Morgen keren we nog een laatste keer terug. Om 2u25 kan u de derde vrije training volgen. Net zoals vandaag wordt de kwalificatie verreden tussen 4u30 en 6u. Om 9u03 start in Seoel dan de allerlaatste race van het seizoen. Het is tevens ook de laatste keer dat we de Gen2 wagens in actie zullen zien.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India