Home > F1 > F1 Hongarije: Verstappen nog steviger aan de leiding

F1 Hongarije: Verstappen nog steviger aan de leiding

In de Grand Prix van Hongarije heeft Max Verstappen (Red Bull) de overwinning gepakt. De Nederlander was sneller dan de Mercedes-wagens van Lewis Hamilton en George Russell.

foto:©twitter

Vooraan was iedereen goed vertrokken. George Russell verloor zijn koppositie niet en ook de tenoren achter hem waren goed weg. Er kwam wel meteen een virtual safety car. Er lagen brokstukken op de baan van de Williams van Alex Albon. In ronde drie werd de wedstrijd hervat. Max Verstappen begon op positie tien, maar even later zat de Nederlander al op positie vijf. Kort daarna ging Verstappen wel naar binnen voor een pitstop. Hij keerde terug op positie acht. Na twintig ronden waren de meeste rijders al eens binnen gekomen voor een nieuw setje banden. George Russell reed nog steeds aan de leiding.

Lang kon de Brit niet meer genieten van zijn leidersplaats. In ronde 31 ging Leclerc (Ferrari) voorbij de Mercedes-rijder. Halverwege de Hongaarse Grand Prix kregen we een tweede gele vlag. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) draaide even rond, maar de wedstrijd kon meteen weer verder. Even later liet Perez Verstappen voorbij, waardoor hij de aanval op Leclerc kon inzetten. Verstappen kon even later voorbij Leclerc, maar nog geen ronde later spinde de Nederlander. Verstappen bleef niet bij de pakken zitten. De Red-Bull rijder ging in bocht twee voorbij Leclerc.

Met nog een kleine twintig ronden te gaan in Hongarije, leek Verstappen al op weg naar een mooie overwinning. De Nederlander had al zeven seconden voorsprong op Leclerc. De Monegask verloor kort daarna ook nog eens zijn tweede positie aan Russell. Met nog zeven ronden te gaan ging Lewis Hamilton voorbij Carlos Sainz (Ferrari) en zo reed de Brit op de derde positie. De Ferrari’s reden nu op positie vier en zes. In de voorlaatste ronde kregen we nog een virtual safety car nadat Valtteri Bottas (Alfa Romeo) zijn auto parkeerde. Intussen reed Max Verstappen naar zijn volgende overwinning. De Mercedessen van Hamilton en Russell eindigden als tweede en derde. Hamilton reed ook de snelste ronde waardoor hij nog een extra punt pakt.

De volgende race is binnen vier weken op Spa-Francorchamps.

Tussenstand:

  1. Max Verstappen (258 punten)
  2. Charles Leclerc (178 punten)
  3. Sergio Perez (173 punten)
  4. George Russell (158 punten)
  5. Carlos Sainz (156 punten)
  6. Lewis Hamilton (146 punten)