Home > #Hoofdnieuws > F1 Hongarije: George Russell pakt zijn eerste pole ooit!

F1 Hongarije: George Russell pakt zijn eerste pole ooit!

In de Grand Prix van Hongarije heeft George Russell (Mercedes) zijn eerste polepositie ooit gepakt. De Brit was sneller dan Carlos Sainz (Ferrari) en Charles Leclerc (Ferrari).

Foto: © Mercedes-AMG

Lewis Hamilton (Mercedes) was de eerste rijder die een snelle tijd neerzette, maar Max Verstappen (Red Bull) ging daar meteen onder. Lando Norris (McLaren) was ook goed bezig. De Brit zette zich op plek twee. Ferrari had het moeilijker. Kort voor het einde van Q1 stond Sainz vierde en Leclerc pas tiende. Kort voor het einde van Q1 ging Lewis Hamilton naar plek één. Tsunoda (AlphaTauri), Albon (Williams), Vettel (Aston Martin), Gasly (AlphaTauri) en Latifi (Williams) haalden Q2 niet.

Ferrari begon sterker aan Q2 dan aan Q1. Leclerc reed meteen naar de eerste positie. Lang kon de Monegask daar niet van genieten, want Max Verstappen verbeterde meteen de tijd van Leclerc. Ook Fernando Alonso (Alpine) was sterk bezig. De Spanjaard zette zich vijf minuten voor tijd op plek twee. Tot iedereen zijn verrassing haalde Sergio Perez (Red Bull) Q3 niet, net zoals Zhou (Alfa Romeo), Stroll (Aston Martin), Schumacher en Magnussen (Haas).

Het was Esteban Ocon (Alpine) die sterk opende in Q3. Lang bleef die tijd niet staan, want beide Ferrari’s gingen onder de tijd van Ocon. Max Verstappen had het moeilijker. De Nederlander stond pas zevende en hij zei dat hij geen vermogen had. Sainz pakte de beste tijd, maar de polepositie ging uiteindelijk naar George Russell. Zijn eerste polepositie ooit.