Home > #Hoofdnieuws > FE Londen: teams en rijders zijn er klaar voor

FE Londen: teams en rijders zijn er klaar voor

Dit weekend is Londen het toneel voor de dertiende en veertiende manche uit het FE-kampioenschap. Met nog 4 rijders die kans maken op de titel, zijn de punten hier extra cruciaal. Ook de lay-out met een in- en outdoor gedeelte zorgt voor de nodige uitdaging. Voor de start van het raceweekend spraken wij enkele teams en rijders over hun zicht op het weekend.

Robin Frijns (Envision)

“Het is een wisselvallig seizoen geweest voor ons, toch mogen we niet klagen. Ik sta nu vijfde in het kampioenschap en heb positieve verwachtingen voor dit weekend. Met een goede wagen is een top vijf zeker mogelijk. Een ding is alvast zeker. De kwalificaties hier zullen heel erg belangrijk worden. Veel plaats om in te halen is er hier niet.”

Stoffel Vandoorne (Mercedes)

“Het wordt een uitdagend weekend voor ons, maar er is eigenlijk geen verschil met enig ander raceweekend. Het feit dat ik nu bovenaan het klassement sta verandert niets aan onze voorbereiding. Naar mijn mening had de FIA een nog strengere energiereductie mogen opleggen. Volgens ons kunnen we met 39 kWh de race uitrijden. De huidige limiet van 46kWh (in plaats van 52 kWh, nvdr.) is dan ook onvoldoende. We kunnen nog te veel plankgas geven, iets wat zelden voorkomt in dit kampioenschap. Het belangrijkste zal echter de kwalificatie worden. Als we hier goed scoren, is een top vijf finish zeker mogelijk. We kunnen ons nu geen fouten veroorloven.”

Pascal Wehrlein (Porsche)

“Ik kijk heel erg uit naar deze tweedaagse in Londen. Het wordt een echte uitdaging met deze afwisselende track condities. Er zijn heel veel snelle en strakke bochten en ook de wisselende ondergrond zal ons op de proef stellen. Maar hier houd ik wel van. Ik hoop alvast dat de eventuele regen op zondag effectief zal vallen. Dat kan de race volledig omgooien en zorgt voor de nodige challange.”

Mitch Evans (Jaguar)

“We moeten het goed doen in de kwalificatie dit weekend. Dit zal alles bepalend worden voor de uitkomst van de race. Door de aanpassingen aan de track lay-out kunnen we veel sneller de tweede sector afwerken. Hierdoor zijn er ook minder inhaalmogelijkheden. Ik denk dat we vooral moeten focusen op onze race-pace. Als die goed zit, zal de rest vanzelf volgen. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in het team zat ze de juiste strategische beslissingen zullen maken.”

James Barclay (Jaguar)

“Wij zijn net zo klaar voor dit weekend als voor eender welk weekend dit seizoen. Het is een thuisrace voor ons en dat zorgt wel voor wat extra druk. Het is vooral fijn om hier zoveel personeel en hun gezinnen te mogen verwelkomen. Daarnaast is het een extra belangrijke voor het titelgevecht van Mitch Evans. Het zal een lastige race worden. Ik ben alvast tevreden met de wijzigingen die ze aangebracht hebben aan het track. Er waren gewoon teveel ongevallen tussen bocht 10 en 14 vorig seizoen.”

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts