Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Ulysse De Pauw

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Ulysse De Pauw

Autosportwereld.be wilt u alle zestien landgenoten voorstellen voor de editie 2022 van de 24 Hours of Spa. Ulysse De Pauw is met zijn 20 jaar de benjamin van de Belgische rijders en hij betwistte in 2021 voor het eerst de Ardense uithoudingsklassieker. De Pauw is aan een zeer sterk seizoen bezig en heeft de titel in de Silver Cup van de GT World Challenge Europe Sprint Cup reeds op zak na o.a. een algemene overwinning op het circuit van Brands Hatch. Naast de Sprint Cup met een Ferrari van AF Corse neemt hij ook aan het British GT deel met een Mercedes van RAM Racing, en ook daar wist hij al een zege aan zijn palmares toe te voegen.

(Foto: © SRO)

Ulysse, welke ambitie koester je voor deze editie?

“Ik ga er alles aan doen om het team maximaal te helpen om een goed resultaat in de Gold Cup te behalen. Ik ben heel erkentelijk om door Team WRT als Silver-rijder voor mijn wagen te zijn uitgekozen. Voor mezelf is het een goede kans om bijkomende ervaring op te doen na mijn deelname van vorig jaar met de Bentley. Ik heb nog niet met de Audi R8 LMS GT3 Evo II gereden en het is mijn doel om deze wagen zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.”

Wat betekent de 24 uur van Spa voor jou?

“Voor eender welke rijder is dit één van de belangrijkste wedstrijden ter wereld en voor een Belg betekent dit nog meer. Ik kijk al naar de 24 uur van Spa van sinds ik klein was. Ik heb de wedstrijd al vele keren als toeschouwer bezocht en ik ben me goed bewust van de populariteit. Het is een eer om met WRT aan de start te komen en het maakt me fier. Ik verwacht een zonnige editie met veel toeschouwers!”

#33 Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ulysse De Pauw – Ryuichiro Tomita – Arnold Robin – Maxime Robin