Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Benjamin Lessennes

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Benjamin Lessennes

Autosportwereld.be wilt u alle zestien landgenoten voorstellen voor de editie 2022 van de 24 Hours of Spa. De 23-jarige Benjamin Lessennes staat voor een tweede keer aan de start en dit opnieuw met Boutsen Racing. In 2020 werd hij vijfde in Pro-Am met een BMW M6 GT3 van het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen. Dit jaar beschikken ze over een Audi R8 LMS GT3 Evo II als wapen en is de Gold Cup het strijdtoneel.

(Foto: © SRO)

Benjamin, welke ambitie koester je voor deze editie?

“We gaan de Gold Cup betwisten en we willen zeker meestrijden voor de winst. De Audi is heel performant, het team verricht uitstekend werk en ik heb veel vertrouwen in mijn teamgenoten. Tijdens de testdagen hebben we veel lekke banden gehad en daardoor hebben we enorm gewerkt op vlak van bandenslijtage. Tijdens de tweede dag hebben we wat op snelheid getest en toen heeft mijn teamgenoot Adam Eteki tijdens de namiddagsessie de tweede chrono gerealiseerd. We hebben het volste vertrouwen voor de wedstrijd!”

Wat betekent de 24 uur van Spa voor jou?

“Dit jaar gaat het anders zijn dan in 2020, toen ik mijn eerste 24 uur van Spa reed en al de Covid-maatregelen van kracht waren. De sfeer zal daardoor sowieso verschillend zijn, met de terugkeer van het publiek, de parade, het festival… Ik ben ervan overtuigd dat het een ongelofelijke ervaring zal worden. Ik volg de 24 uur al van mijn kindertijd en de laatste tien jaar kom ik naar de wedstrijd. Ik heb zelfs een foto van toen ik vier à vijf jaar was en op de schoot van mijn huidige teammanager, Olivier Lainé, aan het stuur van een van zijn wagens zat.”

#10 Boutsen Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II: Adam Eteki – Karim Ojjeh – Benjamin Lessennes – Antoine Leclerc