Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Rovanperä bijna zeker van de zege

WRC Estland: Rovanperä bijna zeker van de zege

De laatste dag in de Rally van Estland is van start gegaan. Kalle Rovanperä (Toyota) heeft nu 40 seconden voorsprong op Elfyn Evans (Toyota) en bijna anderhalve minuut op Ott Tänak (Hyundai). Thierry Neuville (Hyundai) lijkt op weg naar de vierde plaats in Estland.

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

Kalle Rovanperä was de snelste in de eerste, korte proef van de dag. De Fin was net geen seconde sneller dan Elfyn Evans en Adrien Fourmaux (Ford). Thierry Neuville werd zevende op bijna vijf seconden van Rovanperä. In KP20, Kanepi, was het Ott Tänak die de snelste tijd neerzette voor eigen publiek. Tänak had samen met Rovanperä de snelste tijd, Takamoto Katsuta (Toyota) werd derde. Thierry Neuville finishte als vierde. Intussen moest Pierre-Louis Loubet (Ford) opgeven na problemen met de ophanging van zijn auto.

Ook in de volgende klassementsproef kregen we een opgave. Nu was het een andere Ford-rijder, Gus Greensmith, die de rally niet kon afwerken. De Brit had problemen met zijn transmissie en zal niet meer in actie komen in Estland. Het was uiteindelijk weer Rovanperä die de proef won. Elfyn Evans werd tweede op twee seconden van Rovanperä, Ott Tânak derde. Thierry Neuville werd zevende.

Kalle Rovanperä heeft nu 40 seconden voorsprong op Elfyn Evans. Ott Tänak staat derde op bijna anderhalve minuut van Rovanperä. Thierry Neuville lijkt met nog drie klassementsproeven te gaan op weg naar de vierde plaats in Estland.

KP22: Tartu Vald 26,56 km10:00
KP23: Kanepi 216,48 km11:28
KP24: Kambja 2 (Power Stage)15,95 km13:18