Home > #Hoofdnieuws > FE New York: António Félix da Costa bezorgt DS eerste overwinning van het seizoen

FE New York: António Félix da Costa bezorgt DS eerste overwinning van het seizoen

António Félix da Costa (DS Techeetah) heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De Portugees startte vanop polepositie en reed de volledige race op kop. Stoffel Vandoorne finishte als tweede. De Mercedes-rijder komt hiermee ook opnieuw aan de leiding van het kampioenschap te staan. Mitch Evans (Jaguar) sluit het podium af.

Foto © FIA Formula E

Da Costa had een goede start en wist de volledige race aan de leiding te blijven. Enkel bij het nemen van de attack mode kwam Stoffel Vandoorne, die vanop de derde plek startte, kort vooraan te rijden. De race verliep rustig tot één minuut voor het einde. Lucas di Grassi (Venturi) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) kwamen tijdens een gevecht voor de tiende plek in aanraking met elkaar in bocht zes. Oliver Askew (Andretti) kon deelde in de brokken en moest ook zijn race staken.

Het kampioenschap

Met zijn podiumplaats komt Vandoorne opnieuw aan de leiding te staan van het klassement. Onze landgenoot leidt met 155 punten en heeft 11 punten voorsprong op Edoardo Mortara (Venturi – 144 punten). Mitch Evans volgt op vijf punten. De Jaguar-rijder heeft 139 punten op zak. Vergne valt nu net buiten de top drie met 128 punten. Het zal moeilijk voor de Fransman om nog het kampioenschap te winnen.

Op 30 en 31 juli gaat het kampioenschap verder in Londen. Uiteraard zal Autosportwereld.be opnieuw aanwezig zijn om ter plaatste het nieuws heet van de naald te brengen.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India