Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Rovanperä iets steviger aan de leiding

WRC Estland: Rovanperä iets steviger aan de leiding

Zaterdagvoormiddag stonden er vier klassementsproeven op het programma in de Rally van Estland. Kalle Rovanperä (Toyota) zette zijn sterke vorm van vrijdag verder en staat nu iets steviger aan de leiding. Elfyn Evans (Toyota) staat tweede, thuisrijder Ott Tänak (Hyundai) derde. Thierry Neuville (Hyundai) is opgeschoven naar de vierde plaats.

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

De eerste klassementsproef van de dag, Elva, werd gewonnen door Evans. De Brit was een halve seconde sneller dan Rovanperä en Tänak. Thierry Neuville werd vierde op iets meer dan vijf seconden van Evans. “Het profiel is hier een beetje anders. Ik voelde me iets zekerder ondanks dat het een nieuwe etappe was, maar ik mis nu een beetje grip. We moeten een goed compromis vinden en doorgaan – we hebben de hele dag om een betere set-up te vinden“, vertelde Neuville. KP11, Mäeküla, werd gewonnen door Rovanperä. De Fin was een halve seconde sneller dan Evans en Tänak. Neuville werd vijfde op vijf seconden van Rovanperä.

Het was opnieuw Rovanperä die de volgende proef won. De Fin was vier seconden sneller dan – alweer – Evans en Tänak. Neuville finishte als zesde op veertien seconden van Rovanperä. De laatste klassementsproef op zaterdagvoormiddag, Neeruti, werd opnieuw gewonnen door Rovanperä. De Fin was drie seconden sneller dan Evans, Craig Breen (Ford) werd derde. Zo breidt Rovanperä zijn voorsprong uit tot bijna twintig seconden op Elfyn Evans. Ott Tänak staat derde op bijna een minuut. Thierry Neuville staat intussen vierde.

Zaterdagnamiddag staan er nog vijf klassementsproeven op het programma in de Rally van Estland.

KP14: Elva 211,73 km14:08
KP15: Mäekülä 210,27 km15:16
KP16: Otepää 217,08 km16:08
KP17: Neeruti 27,60 km17:02
KP18: Toyota Tartu 21,66 km18:08