Home > WRC > WRC Estland: fans vieren thuiskomst van Tänak

WRC Estland: fans vieren thuiskomst van Tänak

Tijdens twee van de drie volgende rally’s van het FIA World Rally Championship geniet Hyundai Motorsport van een thuisvoordeel. Volgende maand is er de Rally van Ieper, waar Thierry Neuville voor eigen publiek mag rijden. Maar eerst is er de Rally van Estland, een thuiswedstrijd voor Ott Tänak.

Foto ©: WRC

“Het is leuk,” zei Tänak, “het is leuk om de vlaggen te zien – daar hebben we er de laatste jaren niet zoveel van gezien vanwege de pandemie. Het zal goed zijn om de fans terug te hebben, ze maken zeker een verschil.” We kunnen verwachten dat de fans massaal terug zullen komen. Voor het eerst zullen Tänak en co-piloot Martin Järveoja hun thuiswedstrijd rijden in een tijdperk dat grotendeels vrij is van Covid-beperkingen.

Dit is het derde jaar van de Rally van Estland, die snel is uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het seizoen en we kunnen een groter en beter spektakel dan ooit verwachten. Tänak zou dolgraag zijn succes van 2020 zou willen herhalen. Hyundai hoopt een moeilijke start van het seizoen te boven te komen, met het succes van Tänak in de Rally Italia Sardegna vorige maand als steun in dat proces.

Deze week wacht in Tartu een kans, net als twee rally’s later. Dan neemt Tänaks teamgenoot, Thierry Neuville, Hyundai mee naar zijn eigen Belgische achtertuin voor Ypres Rally Belgium (18-21 augustus).