Home > #Hoofdnieuws > Zolder Electrified: Martin blijft foutloos

Zolder Electrified: Martin blijft foutloos

De zondag begon zoals de zaterdag eindigde met vier races tussen drie wagens. Alleen stonden nu niet de kwartfinales, maar de halve finales op het programma. Wat ook hetzelfde bleef was een foutloze Maxime Martin (Romeo Ferraris). Onze landgenoot voelt zich goed in zijn vel op Zolder en wist na zijn pole en winst in kwartfinale één nu ook halve finale één te winnen.

  • halve finale één Furious Pool – Omdat Martin kwartfinale één won, mocht hij voor de tweede keer dit weekend vanop pole beginnen. Hij startte deze keer iets minder goed, want ging zij aan zij met Mattias Ekström (Cupra) doorheen de eerste twee bochten, maar onze landgenoot wist zijn Romeo Ferraris voor de Cupra te houden. Door dit gevecht kwam Mikel Azcona (Hyundai) dichterbij en hij viel de Zweed aan. Ekström tegen Azcona bleef twee ronden duren, maar werd beslist doordat de Spanjaard in de Jacky Ickx-chicane door het grind moest toen de twee kemphanen zij aan zij gingen. Azcona probeerde nog om terug naar positie twee te gaan maar moest het stellen met de derde en laatste stek. Onze landgenoot won ook deze race en blijft hierdoor met nog één race te gaan als enige foutloos.
  • halve finale twee Furious Pool – Luca Filippi (Romeo Ferraris) vertrok erg slecht vanop pole en viel terug naar de laatste plaats. Hierdoor gingen Nicky Catsburg (Hyundai) en Jordi Gené (Cupra) samen door bocht één en de Nederlander kwam er als eerste door. Doordat er een klein gaatje tussen de drie deelnemers was geslagen bleef de volgorde hetzelfde als hoe ze door bocht één gingen. De overwinning ging naar Catsburg, Gené als tweede en Filippi als laatste.
  • halve finale één Fast Pool – De eerste achtervolger van Martin, Tom Blomqvist (Cupra), startte zijn halve finale vanop pole, maar deze kon hij niet verzilveren, want door een mindere start moest hij zijn teamgenoot Adrien Tambay voorlaten in de aanloop naar bocht één. Voor de Brit werd het zelfs nog erger, want twee bochten later kwam Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) ook nog langszij. Blomqvist gaf zich niet zomaar gewonnen en viel de Italiaan meteen weer aan en heroverde plek twee. Door dit gevecht liep Tambay wat uit, waardoor hij niet in de problemen kwam en als eerste over de streep kon komen. Blomqvist wist de schade te beperken door tweede te worden.
  • halve finale twee Fast Pool – Ook in de tweede halve finale van de Fast Pool kon de polesitter zijn optimale startplek niet verzilveren. Jean-Karl Vernay (Hyundai) had een grote lock up van zijn linker voorband omdat hij te laat remde en daardoor zijn plek verloor aan de Romeo Ferraris van Bruno Spengler. De derde rijder Norbert Michelisz (Hyundai) wou zijn aanvalsmodus sparen in het begin van de race om vanaf ronde twee vol in de aanval te gaan, maar hij kwam steeds een beetje te kort om zijn teamgenoot voorbij te steken en daardoor eindigde ze in de volgorde Spengler, Vernay en Michelisz.
  • Stand voor de finale – Met nog enkel de superfinales te gaan staat Martin bovenaan met het maximum (60) van de punten na de halve finales. Blomqvist volgt op acht punten, nog eens drie punten daarachter vinden we Tambay. Straks in de super finales, Fast (15u35) en Furious (17u45), zijn er steeds 40 punten te verdienen voor de winnaar, 30 voor plek twee en twintig, vijftien, tien en vijf voor plek drie, vier, vijf en zes.