Home > #Hoofdnieuws > F1 Oostenrijk: Leclerc wint op de Red Bull Ring

F1 Oostenrijk: Leclerc wint op de Red Bull Ring

Zondagmiddag stond de race op de Red Bull Ring op het programma. Max Verstappen (Red Bull) domineerde het weekend, maar het was Charles Leclerc (Ferrari) die de race won. De Monegask finishte voor Verstappen en Lewis Hamilton (Mercedes). Carlos Sainz (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull) vielen uit met problemen aan hun auto.

Foto ©: Ferrari

De top drie was goed weg. Max Verstappen en de twee Ferrari’s verloren geen plek, maar de andere Red Bull, die van Sergio Perez, kwam in contact met George Russell (Mercedes). Perez probeerde Russell te passeren, maar werd aan zijn achterwiel geraakt. De Mexicaan spint en viel terug naar de laatste plek. Intussen moest Lewis Hamilton (Mercedes) een plekje inleveren aan Mick Schumacher (Haas), die naar de zevende plaats ging. Kort daarna kreeg Russell een tijdstraf van vijf seconden voor de botsing met Perez in de eerste ronde. Na elf ronden probeerde Charles Leclerc opnieuw een aanval bij Max Verstappen en nu lukte het wel. Er was een nieuwe leider op de Red Bull Ring. Even daarna ging Verstappen al binnen voor een pitstop. De Nederlander wisselde naar de harde band en kwam als achtste terug op de baan. Die wissel bleek wel een goede keuze te zijn, want enkele minuten later reed Verstappen al terug op plek drie. Aan het einde van de 26ste ronde ging Leclerc binnen en de Monegask kwam terug op de derde positie.

Ook Sergio Perez ging binnen, maar die kwam niet meer terug uit de pits. De Mexicaan had wat schade opgelopen en zijn race zat erop. Een ronde later ging ook Carlos Sainz binnen, de Spanjaard keerde terug op plek vier. Halfweg de race kreeg Pierre Gasly (AlphaTauri) een tijdstraf van vijf seconde omdat hij de baanlimieten te veel overschreed. Ook Lando Norris (McLaren) kreeg een tijdstraf voor dezelfde reden. Max Verstappen moest in ronde 36 terug naar binnen en de Nederlander kwam op de harde band terug op de derde positie. Na Sergio Perez volgde een tweede uitvaller van de dag. Nicholas Latifi parkeerde zijn Williams in de pits met nog twintig ronden te gaan. Kort daarna was er pech voor de Ferrari van Carlos Sainz. Er kwamen vlammen onder de motorkap van Sainz en dat zorgde voor een virtual safety car. De Ferrari werd redelijk snel weggehaald en de race kon terug worden hervat. Sainz’ race zat er uiteraard wel op.

George Russell worstelde zich intussen langs Esteban Ocon (Alpine), waardoor hij terug op de vierde positie reed. Met nog vijf ronden te gaan was het gat tussen Charles Leclerc en Max Verstappen drie seconden in het voordeel voor de Monegask. Leclerc meldde een probleem met zijn gaspedaal, maar de Ferrari-rijder kwam niet meer in de problemen voor de overwinning. Geen derde opeenvolgende zege op de Red Bull Ring voor Verstappen, want Leclerc wint de Grand Prix van Oostenrijk. Verstappen werd tweede, Lewis Hamilton derde.