Home > #Hoofdnieuws > Zolder Electrified: eerste perfecte weekend voor Maxime Martin

Zolder Electrified: eerste perfecte weekend voor Maxime Martin

Maxime Martin (Romeo Ferraris) heeft in Zolder het beste uit zichzelf naar boven gehaald. Net zoals Mattias Ekström (Cupra) drie weken in Jarama, reed onze landgenoot een perfect weekend en wordt hiermee voor de eerste keer dit seizoen King of the weekend.

  • Super Finale Furious Pool – Martin doet wat hij het hele weekend al doet, sterk beginnen en op het einde als eerste over de streep komen. Hij werd in de Super Finale nooit bedreigt enkel Mikel Azcona (Hyundai) kon mee, maar eindigde toch op zo’n anderhalve seconde van de leider. Achter de twee koplopers was er wel veel spanning. Daar staken het drietal Ekström, Nicky Catsburg (Hyundai) en Luca Filippi (Romeo Ferraris) elkaar steeds voorbij. Jordi Gené (Cupra) reed niet zijn beste race en eindigde nog eens een anderhalve seconde achter de drie kemphanen.
  • Super finale Fast Pool – De beide Cupra van Adrien Tambay en Tom Blomqvist hadden de voorst rij in beslag genomen en gaven deze de volledige race niet weg. De teamgenoten waren de volledige race in gevecht met elkaar, maar uiteindelijk kon de Fransman, ondanks een foutje in de laatste chicane tijdens de laatste ronde, net voor Blomqvist blijven. (Ver) Achter hun was het ook koppeltjes rijden. Jean-Karl Vernay en Norbert Michelisz (Hyundai) waren de hele tijd posities aan het wisselen met Giovanni Venturini en Bruno Spengler (Romeo Ferraris). Ondanks de vele gevechten eindigden ze in de koppeltjes in de volgorde: Vernay, Michelisz, Venturini en Spengler.

Ondanks het slechte begin van het weekend, reed geen enkele ronde tijdens de trainingssessie, haalde Martin het maximum van de punten in Zolder. Hij zette zijn wagen op pole en won de kwartfinale en halve finale één en de Super Finale van de Furious Pool. Hiermee scoorde hij de volle 100 punten en klimt hij in de WK-tussenstand op naar de derde plek met 300 punten, hij laat Azcona (268) achter zich die dit wekend vierde werd met 65 punten. Aan de kop van het klassement wordt Adrian Tambay de nieuwe leider met 353 punten. Mattias Ekström (342) valt terug naar plek twee.

Binnen twee weken (22-24) is de volgende en voorlaatste manche van het seizoen op de Autodromo Vallelunga, Italië.